Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nove nagrade za Mješovitu srednju školu Maglaj

img

NA FESTIVALU RADA NAGRAĐENI SPOT I DOKUMENTARNI FILM

Upravni odbor Udruženja Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine je donio odluku uz konsultaciju sa Kino i Foto savezom Bosne i Hercegovine da se ovogodišnji XIII Festival rada održi u vidu takmičenja - "Revija amaterskog filma i izložba digitalnih fotografija".

Mješovita srednja škola Maglaj tradicionalno učestvuje na Festivalu rada, postiže zapažene rezultate, pa je i ove godine kroz mašinsku i saobraćajnu struku uzela učešće i osvojila vrijedne nagrade i diplome. U kategoriji spot tema: "Saobraćajna nekultura", učenica III 4 Jasmina Suljić (tehničar drumskog saobraćaja) pod mentorstvom profesorice Alme Avdić osvojila drugo mjesto. Maturantkinja Sara Đurić (tehničar drumskog saobraćaja) u kategoriji dokumentarni film pod nazivom "Mir možemo graditi i od kuće“, pod mentorstvom profesorice Nerminke Pirkić, osvojila treće mjesto.

Iz MSŠ Maglaj naglašavaju da je to diploma za sve članove sekcije "Obrazovanje za mir", jer su u izradi filma učestvovali članovi sekcije, prema različitim zaduženjima i to učenici stručnog zvanja mašinski tehničar i tehničar drumskog saobraćaha (prošla i sadašnja generacija), a Sara Đurić je njihov predstavnik. Pored pojedinačnih nagrada, za Jasminu i Saru, Mješovita srednja škola Maglaj osvojila je treće mjesto u ukupnom plasmanu svih škola u Bosni i Hercegovini u kategoriji FILM (dokumentarni film i spot). Inače, u žiriju takmičenja bili su članovi Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Tuzli, a koji su ujedno i članovi Federation Internationale de l' Art Photographique (Paris) čime su ova priznanja još i veća.

 

N.Br./maglaj.net