Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Bh. pisac Adi Hodžić promovisao knjigu u Beogradu

img

Nakon Maglaja, Sarajeva i Tuzle bosanskohercegovački pisac Adi Hodžić promociju knjige poezije “Udisaj srodnosti“ održao je i u Beogradu. U “Press centru Uns-a” umjetnik je predstavio opus od pedeset pjesama iz ove vrijedne zbirke.

Hvala Beograde na beskrajnoj ljubavi. Neizmjerno mi je drago da sam večeras imao priliku da Vam predstavim svoj umjetnički opus koji je nastajao od 2016. godine. Sam naziv knjige evocira bliskost te je stoga važno da umjetnici na ovim prostorima cirkuliraju, dijele iskustva i osjete drugačiju publiku, što je danas svojevrsni raritet kada se dogodi“, rekao je Hodžić prisutnima na promociji.

Inače, ova knjiga je svojevrsna Oda ženi, autor slavi žene, progovara o čežnji, patini, srodnosti, sam naziv evocira bliskost, te kroz intimne autorefleksije donosi pregršt različitih ženskih sudbina do pjesama o životu koji je nekada siv nekada ružičast. Inače, Hodžić je rođen u Doboju, odrastao u Zagrebu i Maglaju, a danas živi i radi u Sarajevu. Promociji su prisustvovale čitateljke i ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda.


N.Br./maglaj.net