Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nedim Gračić pronašao zanimljive plakate stare 43 godine

img

Naš sugrađanin i radnik kompanije Natron-Hayat, Nedim Gračić, bio je jako iznenađen kada je u skladišnom prostoru RJ Tehnički materijali pronašao je dva plakata koji najavljuju odbojkašku utakmicu i izložbu sitnih životinja lokalnog udruženja i to iz 1979.godine. Plakati su ispisani rukom, baš onako kako se to radilo nekada. I sam Nedim, ali i svi koje je upoznao sa svojim otkrićem, čude se kako su ovi plakati preživjeli ratne godine, rekonstrukciju i katastrofalnu poplavu 2014.godine. Nedim je plakate poklonio Odbojkaškom klubu „Maglaj“ i Udruženju za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Maglaj“, a o svom otkriću je napisao:

Danas sam sretan jer sam uz pomoć mojih kolega Bakira i Mirze pronašao meni najdraži predmet u životu. To je plakat utakmice iz 1979.godine izmedju OK „Maglaj“ i OK „Partizan“ Kakanj! Kao što vidite još uvjek je u dobrom stanju. Odlučio sam ga pokloniti svom klubu – Odbojkaškom klubu „Maglaj“ za koji sam igrao 22 godine i bio trener 5 godina! Za mene je ovo neprocjenjivo! Želim se zahvaliti kolegama Bakiru i Mirzi a posebno hvala Enisu Mulaliću, šefu RJ tehnički materijali Natron Hayata, od kojeg sam dobio saglasnost da plakat poklonim Odbojkaškom klubu „Maglaj“."

Klub postoji od 1953. godine a ovo je historija naša koju trebamo čuvati barem jos 43 godine, koliko je ovaj predmet star! Hvala svima, a Odbojkaški klub „Maglaj“ neka ovo čuva ovo u svojim prostorijama“.



N.Br./maglaj.net