Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Natronu odobrena sredstva za sanaciju vanjskog prostora i prilaza svlačionicama

img

Pored Odbojkaškog kluba „Maglaj“, Košarkaškog kluba „Maglaj“, Društva pedagoga fizičke kulture i Nogometni klub „Natron“ dobio je sredstva za projekat koji će se sufinansirati iz budžeta Federacije BiH u 2022.godini putem "Transfera za sport od značaja za Federaciju“ – Sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata. Radi se o projektu uređenja i sanacije vanjskog prostora i prilaza svlačionicama i klupskim prostorijama za koji je odobreno 4.000 KM.

"Cijelu prošlu godinu smo radili na infrastrukturnim projektima na i oko stadiona, a nedostajalo nam je sredstava da bi uradili sve ono što smo planirali. Na poziv Federalnog ministarstva kulture i sporta kandidovali smo naš projekat i na naše veliko zadovoljstvo odobreno nam je 4.000 KM. Planiramo urediti prilaz stadionu i svlačionicama, što će svakako dodatno uljepšati izgled gradskog stadiona. Prošle godine smo takođe dobili sredstva takođe od Federalnog ministarstva kulture i sporta za ugradnju rasvjete na pomoćnom terenu, čime se produžio termin korištenja gradskog stadiona, posebno za omladinske selekcije. U planu nam je i postavljanje oko 350 stolica na tribine gradskog stadiona te još jedan veliki projekat, o čemu ćemo javnost blagovremeno informisati", kazao nam je u razgovoru Damir Mujkić, predsjednik Uprave Nogomentog kluba „Natron“.

Inače, u Klubu su zadovoljni odličnim startom „Natrona“ u novoj sezoni Druge lige Federacije BiH – centar, a nakon pobjede na domaćem terenu u susretu sa Mošćanicom, okrenuli su se komšijskom derbiju i gostovanju NK „Krivaja“ Zavidovići. Uprava aktivno radi i na registraciji trojice nogometaša iz Kameruna kako bi mogli zaigrati za „Natron“.


N.Br./maglaj.net