Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Okončan izbor najljepših balkona i dvorišta na području općine Maglaj (FOTO)

img

DODIJELJENE NAGRADE NAJBOLJIM

Već dvadesetak godina Općina Maglaj dodjeljuje nagrade za najljepše uređeno dvorište i balkon. Pokrovitelj i ove akcije bila je Općina i Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, a za ovogodišnji izbor najboljih i najljepših prijavili su se učesnici iz Bradića, Novog Šehera, Kosove, Misurića, Bijele Ploče ali i samog grada. Sve njih obišla je Komisija u sastavu Jasmina Krzić-Alić ispred pokrovitelja akcije, Nadja Mehinagić isped RTV Maglaj te Sanja Pavlić ispred Udruženja EKO pokret Maglaj. „Ponosni smo što općinske vlasti svojim finanasijskim sredstvima podržavaju ovaj dugogodišnji projekat, a ponosni smo i na naše sugrađane koji čine sve da sredina u kojoj žive bude što ljepša“, kazala je prilikom dodjele nagrada Sanja Pavlić. „Moram reći da sam uživao gledajući šta su sve uradili naši sugrađani u svojim dvorištima i na balkonima. Iskrena čestitke za uloženi trud i zahvalnost komisiji koja je u protekla dva mjeseca radila na ovoj tradicionalnoj kampanji zajedno sa svim učesnicima. Općina Maglaj i dalje će podržavati ovakve aktivnosti pa se vidimo i iduće godine“, poručio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.

Dobitnici nagrada i priznanja

Prvi put ove godine i građani su mogli glasati za svoje favorite i to putem facebook stranice Općine Maglaj. Najviše glasova, 482, dobilo je dvorište Zijada Ibrahimovića iz Kosove, a balkon Eldina Mehinagića na Bijeloj Ploči dobio je najviše glasova - 208.

Zahvaljujući mojoj snahi koja me prijavila, prvi put učestvujem u ovoj akcija. Hvala njoj i svima koji su glasali za mene, hvala i načelniku što daje podršku ovoj akciji. Sve što radim, radim čisto za sebe, volim da mi je lijepo. Pored dvorišta imam i voćnjak. Imam čemprese, tuje, ukrsane vrbe, hortenzije, dopunjavam stalno, posebno kada vidim nešto novo“, ispričao je Zijad nakon dodjele nagrade. „Maglaj je jedan od najljepših manjih gradova u našoj zemlji, sa najljepše uređenim parkovima. To me podstaklo da i u svome dvorištu osmislim lijep ambijent“, naglasio je Eldin.

Po kriterijima Komisije i odluci načelnika općine, za najljepše dvorište u 2022.godini nagradu je dobila Ramiza Mrvoljak iz Misurića, a za najljepši balkon Jela Šupuković iz Bradića. „Priznanje je ovo za moj trud, a posla ima po cijeli dan. Nije mi teško, ja uživam dok uz kafu gledam svoje dvorište“, rekla je Ramiza Mrvoljak, a sretna zbog nagrade bila je i Jela Šupuković. „Gajim cvijeće 40 godina, ali nikada nisam učestvovala u ovakvoj akciji i priznanje mi puno znači. I nakon što je poplava sve uništila, krenula sam ispočetka. Radeći oko cvijeća nikada se ne umorim, a radim po cijeli dan“, kazala nam je Jela. Na prijedlog Komisije Načelnik općine dodijelio još dvije posebne nagrade: za najljepši aranžman nagradu je dobio Edib Ustalić, a za korištenje prirodnih materijala nagrada je pripala Ramizi Ridžal. Utješne nagrade dobili su Mara Banović, Ana Sović, Franjo Batarilo te Munevera i Damir Smajlagić.














N.Br./maglaj.net