Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Završen junski upisni rok učenika u prvi razred osnovne škole

img

U osnovnim školama maglajske općine ispraćaju jednu, a dočekuju novu generaciju učenika. Nakon što je obavljen upis učenika u prvi razred u junskom upisnom roku, evidentno je da je prvačića manje nego posljednje dvije godine. U istom periodu 2020.godine upisano ih je 173, prošle godine 185, a u junu mjesecu ove godine u tri osnovne škole naše općine upisano je 168 prvačića.

U Osnovnoj školi „Novi Šeher“ upisano je ukupno 40 prvačića, 21 u matičnu, a 19 u Područnu školu Čobe. Prošle godine u ovoj školi upisali su 51 učenika prvog razreda.

U „Prvoj osnovnoj školi Maglaj“ upisano je 68 učenika, što je za jedan više u odnosu na prošlu godinu. U matičnu školu upisano je 36 učenika, a u područne škole Ravna i Moševac po 9, Jablanicu 2, a u Kosovi je upisano 12 učenika.

U klupe Osnovne škole „Maglaj“ u septembru će sjesti 60 prvačića, a prošle godine ih je bilo za 7 više. U matičnu školu upisano je 38 novih učenika, a u područne škole Liješnica i Tujnica po 6, Ulišnjak 5, Bradići 3 i Bočinja 2 učenika.



N.Br./maglaj.net