Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj domaćin susretima baraža za Državno prvenstvo u rukometu za selekcije 2007. i mlađi

img

I ove sezone selekcije Škole rukometa Rukometnog kluba Maglaj takmičili su se u Omladinskoj rukometnoj ligi – „sjever“ zajedno sa ekipama iz Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona. Najbolji plasman imala je selekcija 2011.i mlađi koja je osvojila prvo mjesta, drugo mjesto osvojila je selekcija 2007. i mlađi, a ligu je na četvrtom mjestu završila selekcija 2005. i mlađi. U posljednjoj utakmici, oslabljena selekcija 2005.i mlađi poražena je od ekipe Čelik Junior iz Zenice i ostala bez plasmana među tri najbolje u ovoj kategoriji. Sa dosta mlađim igračima takmičile su se i selekcije 2003. i mlađi i 2009. i mlađi.

Za selekciju 2011.godište i mlađi nema završinice na nivou Bosne i Hercegovine, ali kako nam je rekao koordinator Škole rukometa Samir Smajlagić, za ovu izvrsnu selekciju koju vodi trener Amir Hajrulahović, neporaženu u ORL i najbolju na dva turnira u mini rukometu u Maglaju i Gračanici, nastojaće se u našem gradu organizovati turnir koji bi trebao okupiti najbolje selekcije u ovoj starosnoj kategoriji.

U subotu, 21. maja Maglaj će biti domaćin baraža za završnicu državnog prvenstva u kategoriji 2007. i mlađi. U prvoj utakmici, od 12 sati, sastaju se ŠRK Sedmerac - RK Maglaj, u 14 sati snage će odmjeriti RK Sloga Gornji Vakuf - ŠRK Sedmerac, a od 15,30 sastaju se RK Maglaj - RK Sloga Gornji Vakuf. U našem gradu takođe će biti odigran i susret baraža za igrače godišta 2003.i mlađi a sastaju se RK Radnički Goražde - RK Gračanica i to od 13 sati. „Mi smo vrlo optimistični pred susrete baraža i vjerujem da ćemo osigurati učešće na završnici Državnog prvenstva koje je planirano za 4. i 5.juni. Gdje će se odigrati završnica, nije još poznato. I ovaj put vjerujemo u podršku sa tribina, puno bi to značilo našim dječacima“, kazao nam je Samir Smajlagić, kooridnator Škole rukometa RK Maglaj.



N.Br./maglaj.net