Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Svečano obilježen dan ''Prve osnovne škole Maglaj'': U budućnosti nastaviti sa predanim radom (FOTO)

img

Veselo i svečano bilo je 18.maja u „Prvoj osnovnoj školi Maglaj“. U prisustvu brojnih gostiju, penzionisanih radnika škole, učenika i njihovih roditelja, nastavnika i nastavnica, nakon dvogodišnje pauze, proslavljen je Dan škole, onako kako se to decenijama prije i činilo – predstavljanjem dostignuća u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

U svome obraćanju direktor škole, prof. Mirza Ahmetović pohvalio je uspjehe učenika i učenica, nastavnika i nastavnica, kao i angažman tehničkog osoblja škole, ali i podsjetio na uspješne projekte koji su za cilj imali poboljšanje uslova kako u matičnoj tako i područnim školama. Direktor Ahmetović takođe se zahvalio svim pojedincima, kolektivima i donatorima koji su imali razumijevanja i pomogli realizaciju projekata u „Prvoj osnovnoj školi Maglaj“.

Naš plan je da u budućnosti nastavimo sa predanim radom, da uključimo što više Vijeće učenika i roditelja, sarađivati sa svim ustanovama na našoj općini, uspostavljati veze sa potencijalnim donatorima i onima koji bi na bilo koji način mogli pomoći da naša škola bude još ljepše i još bolje mjesto iz kojeg djeca neće bježati već kojem će rado vraćati“, kazao je između ostalog prof. Mirza Ahmetović, direktor škole. Dan škole koju je nekada i sam pohađao, čestitao je i Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.

Mnoge generacije su prošle kroz ovu školu, postignuti su značajni rezultati u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a ništa od toga ne bi bilo bez vrijednih učenika i njihovih nastavnika. Ovdje su i penzioneri škole, posebno ih pozdravljam, a neki su radili u ovoj školi kada sam je i sam pohađao, hvala vam na svemu što se pružili generacijama i generacijama učenika ove škole, hvala svim direktorima i pedagozima škole“, rekao je na svečanosti načelnik Mahmutagić.

Dodjeljene nagrade i priznanja

Svečanost je bila prilika da se pohvale učenici, nastavnici i radnici škole za zapažene rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike općinskog, kantonalnog i federalnog nivoa, realizovane eko projekte, uspjehe na sportskim takmičenjima, obilježavanje značajnih datuma. Zahvalnice je direktor škole prof. Mirza Ahmetović uručio Tatjani Starčević, Muberi Havić, Adneli Delić, Muhidinu Tahiroviću, Indiri Jugović-Boukratem, Mirnani Mehinagić, Irfanu Suljakoviću, Ernadu Medžiću, KUD-u škole, Selmi Mustabašić, Emiru Terzimehiću, Siji Ramić i Damiru Karahusiću. Zahvalice su dobili kolektivi i pojedinci koji su pomogli realizaciju nekoliko projekata u ovoj školskoj godini. Plaketu za 20 godina uspješnog rada posvećenog odgoju i obrazovanju učenika dobila je nastavnica Azra Arifagić. Za izuzetne rezultate na takmičenjima pohvaljeni su učenici i učenice: Faris Sejmenović, Adna Međić, Una Uzunović, Džejla Alić, Berin Prijić, Melisa Karabegović i Ema Suljaković, a na raspisanom konkursu u povodu Dana škole prvu nagradu je osvojila Lejla Mašić.

Maštovit i sadržajan program pripremili su talentovani učenici i učenice škole - recitatori, članice školskog hora pod dirigentskom palicom Ermeline Herceg, glumci i glumice, članice ritmičke sekcije, a premijerno su se predstavili i članovi benda „Fenix“ koje vodi nastavnik ove škole u penziji, Enver Softić. Dan škole čestitali su učenici i uposleni u osnovnim školama „Maglaj“ i „Novi Šeher“, Gimnaziji „Edhem Mulabdić“ i Mješovitoj srednjoj školi Maglaj.



N.Br./maglaj.net