Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Tradicija i kvalitet Profil-Isolation Žepče: Više od 15 godina uspješnog poslovanja (FOTO/VIDEO)

img

Preduzeće Profil-Isolation d.o.o. Žepče svojom dugogodišnjom tradicijom isplivalo je u sami vrh domaćeg i regionalnog poslovnog okruženja u okviru svojih djelatnosti.

Kada je kompanija osnovana 2005.godine i nije bilo nekih posebnih ambicija, ali kako se posao razvijao, ambicije su rasle tako da je ova firma danas tu gdje jeste. Glavna vizija preduzeća jeste liderstvo u okviru djelatnosti, prvenstveno u poslovnom razvoju lokalne zajednice ali i šire regije. Shodno tome, preduzeće se nalazi u neprestanom razvoju i potrebama za kvalitetnom radnom snagom.

Profil-Isolation se bavi većim brojem djelatnosti a najvažnije od njih su: proizvodnja poliuretanskih termo panela, izolacija cijevi parnog grijanja i cijevi tople vode, sustavi kanala za klimatizaciju i grijanje, hladna poliuretan izolacija cijevi glikola, freona i posuda. U ovom trenutku, firma ima 46 zaposlenih i nema problema sa nedostatkom radne snage. Činjenica da u prijavi za rad u svakom momentu ima dvadesetak prijavljenih radnika za mogući prijem, govori o tome da su uvijeti za rad u firmi prilično dobri. Profil-Isolation posjeduje i niz standarda a to su ISO 9001/ ISO14001/ ISO45001 / SCC, te CE znak. U proteklom periodu Profil-Isolation je realizovao niz uspješnih projekata kako u Bosni i hercegovini tako i u Hrvatskoj i Srbiji, a posebno su ponosni na novu toplanu u Zenici i pogon odsumporavanja u Termoelektrani Ugljevik. Na domaćem i zahtjevnom inostranom tržištu nametnuli su se kvalitetom i pouzdanošću, konstantnim napredovanjem u proizvodnoj djelatnosti i stalnim ulaganjem u kvalitet.

Planovi za budućnost su ulaganje i napredovanje u svakom smislu, od novih proizvoda do poboljšavanja postojećih. Trenutno je u fazi investiranje u novi pogon za masovnu proizvodnju panela kapaciteta 3 miliona m2 godišnje, a projekat važi za jednu od većih investicija u Bosni i Hercegovini. U Profil-Isolationu se kompletan otpad koji se može reciklirati, reciklira, te ostaje samo manji dio otpada, odnosno komunalni otpad za koji ne postoji mogućnost reciklaže na području BiH. Većina nastalog otpada: papir, folije te metalni otpad se reciklira. Društvena odgovornost firme ogleda se i kroz donotarstvo za razne projekte na području cijele BiH, sportske kolektive, kulturne manifestacije, eko akcije i brojne druge projekte i kampanje. Nisu se željeli pretjerano hvaliti, a koliko su toga dobroga učinili, govori na desetine zahvalnica koje krase prostor ove firme.




Tekst o društveno odgovornom poslovanju kompanije Bingo realiziran je uz podršku Udruženje građana Fojničani i Eko HUBa Maglaj u okviru projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva uz financijsku potporu Švedske.



maglaj.net