Utorak , 16. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održano pojedinačno prvenstvo BiH u kuglanju za seniore: Maglajlija Ashar Čakrama okitio se bronzanom medaljom

img

Proteklog vikenda u Tomislavgradu održano je pojedinačno prvenstvo BiH u kuglanju. Na prvenstvu je učestvovalo 16 najboljih kuglaša-seniora naše zemlje, a odličan rezultat postigao je Maglajlija Ashar Čakarama, koji je već nekoliko godina član Kuglaškog kluba „Mineral“ Teslić, podijelivši treće mjesto sa Paštar Đorđem, članom Kuglaškog kluba „Revita“ Banja Luka.

Inače, titula seniorskog prvaka BiH pripala je Kalat Davoru, Asharovom klupskom kolegi, dok je drugi bio Nermin Hrustemović, član Kuglaškog kluba „Rudar“ Kakanj.



Žrijeb mi je bio težak, imao sam za protivnike četiri najbolja bh kuglaša u kompletnoj sezoni. Uspio sam doći do polufinala, ali fizička nespremnost i povreda, spriječili su me da, eventulano, postignem bolji rezultat. Ali, zadovoljan sam, ovo je moja prva medalja u seniorskoj konkurenciji, nakon uspjeha u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji“, rekao nam je Ashar nakon takmičenja. Kako je najavio, ono što mu slijedi su dva međunarodna takmičenja, „Gradiška CUP 2022“ te takmičenje u Zaprešiću. „Nije upitno da li ću učestvovati, ali pitanje koliko mogu pružiti na stazi s obzirom na povredu koju sam doživio u Tomislavgradu“, dodao je na kraju razgovora.


N.Br./maglaj.net