Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Osnovna škola ''Maglaj'' obilježila 62. rođendan (FOTO)

img

U OSNOVNOJ ŠKOLI „MAGLAJ“ PONOSNI NA REZULTATE SVOJIH UČENIKA

Jedan od najznačajnijih datuma Evrope je 9.maj kada se slavi Dan pobjede nad fašizmom. Datum je to i kada Osnovna škola „Maglaj“ slavi svoj dan. Velika svečanost povodom 62.rođendana škole održana je u kino sali „Sarah Bernhardt“ u prisustvu brojnih gostiju, učenika i roditelja, uposlenika i penzionera. U ime učenika i uposlenika, o radu i djelovanju ove odgojno-obrazovne ustanove, govorila je direktorica Jasna Brka. „Školu, u matičnoj i pet područnih škola, pohađaju 603 učenika, a u Paralelnoj muzičkoj školi je 168 učenika na šest odsjeka. Zadovoljni smo rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, posebno što smo se od ove školske godine vratili svim aktivnostima predviđenim godišnjim planom rada škole i realizaciji nastave u školskim klupama. Nastavljena su i brojna takmičenja gdje su naši učenici i nastavnici postigli zavidne rezultate“, rekla je između ostalog direktorica Jasna Brka i čestitala svima na izvrsnim rezultatima od općinskog do državnog nivoa.

Svečanost je bila prilika da se dodjele zahvalnice brojnim prijateljima škole: Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Pedagoškom zavodu Zenica, Općini Maglaj, Misiji OSCE-a u BiH te brojnim pojedincima i kolektivima.

Nagrađeni najbolji na raspisanima konkursima i turniru u malom nogometu

Na svečanosti u povodu Dana škole proglašeni su najbolji na literarnom i likovnom konkursu na kojima su mogli učestvovati svi učenici škole. Na likovnom konkursu od prvog do petog razreda nagrađeni su Majra Simić-Mehinagić, Hedija Mujaković i Jasmina Pašić, a od šestog do devetog razreda Asja Mujkić, Lamija Mahmić i Riad Spahić. Na literarnom konkursu od prvog do petog razreda najbolje radove napisali su: Sajra Arifagić, Amar Krzić i Melisa Ćatić, a od šestog do devetog razreda Minela Gračić, Dijana Beganović i Šejma Imamović. Organizovao je turnir i u malom nogometu. U konkurenciji šestih i sedmih razreda najuspješnija je bila ekipa VIa, a u konkurenciji osmih i devetih ekipa VIIIb. Obilježavanje Dana škole bila je prilika i da se predstavi mali hor, školski orkestar, folklor i ritmika, a postavljena je i zložba učeničkih radova.

Zasađene i nove sadnice

Obilježavanje Dana škole počelo je i prije 9.maja. Iz štampe je izašao novi broj školskog lista "Budilica", a zasađene su i nove sadnice u školskom dvorištu.



N.Br./maglaj.net