Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Kadetkinje Odbojkaškog kluba Maglaj brane titulu prvakinja Federacije BiH

img

„IDEMO POSTIĆI ŠTO BOLJI REZULTAT!“

Kadetkinje Odbojkaškog kluba „Maglaj“ ovog vikenda u Orašju učestvuju na završnici Federalnog prvenstva i brane titulu osvojenu prošle godine. Organizatori su objavili i ekipe učesnice završnice a to su: OK "Čelik-R" Zenica, OK "Novi Grad" i OK "Centar ORT" Sarajevo, OK "Kula" Gradačac i domaćin ŽOK "Orašje".

Prvoplasirane ekipe iz dvije grupe stiču pravo učešća na Državnom prvenstvu. Iz Kluba su saopštili da je ponovni plasman na završnicu federalnog prvenstva veliki uspjeh za klub. U Orašje putuje podmlađena ekipa, a pored kadetkinja zaigraće sedam pionirki i jedna pretpionirka. „Predaje nema, idemo se boriti i u što boljem svjetlu predstaviti svoj klub i naš Maglaj“, saopšteno je iz Odbojkaškog kluba „Maglaj“.

„Osice“ smo posjetili na jednom od njihovih posljednjih treninga pred odlazak u Orašje, vladala je odlična atmosfera, a pored kvalitetne odbojke, mlade odbojkašice igraju i na kartu velikog zajedništva na terenu. „Uvijek sam oprezan kada treba prognozirati učešće na ovako velikom takmičenju. Potrudili smo se osigurati ekipi maksimalno dobre uslove za pripreme, a odigrane su i četiri pripremne utakmice sa odbojkašicama iz Doboja, Zenice i Lukavca. 'Osice' su pokazale svoj kvalitet i da nisu bez razloga među šest najboljih ekipa u Federaciji BiH. Velika nepoznanica nam je ekipa "Centar ORT" Sarajevo. „Kula“ Gradačac po tradiciji je dobra ekipa, a pobjeđivali smo ih prošle godine. Naša predost je što većina članica ekipe igra za prvi tim. Djevojke idu bez opterećenja u Orašje i kao aktulene prvakinje Federacije s ciljem da prikažu što bolju igru“, kazao nam je Irfan Suljaković, predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba „Maglaj“. Oprezna u najavama bila je i trenerica Ervina Biberović. „Dobro poznajemo ostale ekipe koje će se naći u Orašju a jedina su nam nepoznanica odbojkašice sarajevskog "Centar ORT". Vjerujem da će djevojke dati sve od sebe na terenu. Teško je sada nešto prognozirati, ali sigurno je da smo vrijedno radili protekli period. Naša najveća prednost je da većina kadetkinja igra za prvi tim, dosta su uigrane, imaju utakmica u nogama. Nadam se da ćemo opravdati prošlogodišnji titutlu“, dodala je trenerica Ervina Bibrović.

Sve utakmice igraju se u Školskom centru "Fra Martina Nedića" u Orašju. U subotu u 12 sati Magajke igraju prvi susret a za protivnice imaju upravo ekipu OK "Centar ORT" Sarajevo, a drugi susret igraju od 16 sati a sastaju se sa odbojkašicama gradačačke „Kule“. U nedjelju, u prijepodnevnim satima igraju se susreti koji odlučuju o konačnom plasmanu.


N.Br./maglaj.net