Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Završen 7. Memorijalni malonogometni turnir ''Nadir Mulalić'' (FOTO)

img

SJEĆANJE NA NADIRA MULALIĆA ČUVA SE U NJEGOVOJ ŠKOLI

Finalnim susretima i dodjelom priznanja najboljim ekipama i pojedincima okončan je 7. Memorijalni malonogometni turnir ''Nadir Mulalić'' koji se od 2014.godine organizuje u znak sjećanja na prerano preminulog učenika škole i velikog zaljubljenika u sport – Nadira Mulalića. Irfan Suljaković i Ernad Medžić, profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja, i ove godine su organizovali turnir kako bi sjećanje na Nadira i dalje bilo živo u školi koju je pohađao. Turnir, koji je organizovan nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, okupio je ekipe učenika od šestog do devetog razreda škole, odigrano je tridesetak utakmica u kojima je postignuto više od 100 golova. U konkurenciji ekipa šestih i sedmih razreda, prvo mjesto zauzela je ekipa VI 3, drugo ekipa VII 3, dok je na trećem mjestu turnir završila ekipa VII 2. Najefikasniji strijelac u ovoj kategoriji sa 15 postignutih golova bio je Nermin Hajdić. Među ekipama osmih i devetih razreda, najbolji na turniru bili su učenici IX 3, slijedi ekipa IX 1 dok je treće mjesto osvojila ekipa VIII 2. Najefikasniji strijelac sa 9 postignutih golova, bio je Imran Hodžić. Članovi po tri prvoplasirane ekipe dobili su medalje a nagrađena su i dva najuspješnija strijelca. Finaliste turnira zdušno su bodrili njihovi prijatelji, a završnici je pratio i Mirza Ahmetović, direktor škole. Zadovoljan turnirom bio je i Irfan Suljaković, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja. „Najvažnije je da se niko od učesnika turnira nije povrijedio, turnir je protekao fer i korektno, a članovi ekipa bili su željni igre i dokazivanja. Iduće godine nastavljamo još bolje“, kazao je profesor Suljaković i nastavio.



Za mene je sve ovo i bolno, jer predavao sam Nadiru. Uvijek će mi ostati u sjećanju njegov osmijeh, koliko je bio uz svoj razred i razrednicu Ekremu Duraković. Vidjelo se i ove godine koliko svi to emotivno doživljavamo, ne samo Nadirovi roditelji i sestra Najda. Za mene lično ovo je više od turnira“. Organizaciju turnira sportskim entuzijastama u „Prvoj osnovnoj školi Maglaj“ pomogli su sponzori, a i ove godine nesebičnu pomoć pružili su Nadirovi roditelji, Admira i Sejo te sestra Najda koja je uručila medalje i priznanja najboljim.

Dječak kojeg su svi voljeli

Nadir Mulalić bio je odličan učenik „Prve osnovne škole Maglaj“, sa izuzetnim senzibilitetom prema stranim jezicima. Volio je sport, pa je sa podjednakim žarom trenirao nogomet i rukomet. Bio član omladinske selekcije NK “ Natron“ i Rukometne škole „Samir Bašić-Samki“ sa kojom je učestvovao i na Sportskim igrama mladih u Sarajevu. Pred sami kraj sedmog razreda, u ljeto 2013.godine, Nadir se teško razbolio, a u septembru iste godine teška bolest ga je otrgla od njegovih roditelja i sestre, školskih prijatelja iz njegovog VII1 razreda i razrednice Ekreme Duraković i svih koji su ga voljeli i poznavali.



N.Br./maglaj.net