Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Radost Božića u maglajskoj parohiji (FOTO)

img

U povodu najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića u porti hrama Svetog Ilije Proroka, gdje su se okupili vjernici maglajske parohije, sinoć je zapaljen je badnjak. U ponoć su se brojni vjernici okupili i na svečanom bogosluženju.

U hramu Svetog Ilije Proroka, na Badnje veče, protonamjesnik Vladimir Kukić predvodio je večernje bogosluženje. Čestitajući vjernicima Badnje veče, protonamjesnik Kukić je poručio. „Draga braćo i sestre, budimo i mi pećina vitlejemska, uselimo u sebe gospoda Hrista i rasplamsajmo vatru rođenja Božijeg, dobrote Božije, prema svima i svakome. Tek onda možemo reći da smo iskreni i pravi vjernici“.

Protonamjesnik Kukić se osvrnuo i na sve češću pojavu konzumerizma, posebno u prazničnim danima. „Radujmo se samom prazniku, ne tome što će nam neko doći ili što ćemo otići nekome u goste, radujmo se našim porodicama sjedinjenim oko Gospoda Hrista koji je govorio: 'Gdje je dvoje ili troje sabrano u ime moje i ja sam među njima'. Budimo ga dostojni, nastanimo ga u srcima našim. Neka ste živi i zdravi, neka nam ova godina podari dobra, da ne živimo više u strahu od pandemije niti u strahu od bilo čega“. Nakon bogosluženja darovani su i najmlađi, a svi vjernci dobili su po badnjačić. U porti hrama po tradiciji je zapaljen badnjak, a brojni okupljeni vjernici uživali su i u vatrometu. Badnje veče okončano je narodnim veseljem uz izvornu muziku.














N.Br./maglaj.net