Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Misa Ponoćka u Svetištu Leopolda Mandića (FOTO)

img

BOG SE NASTANJUJE U JEDNOSTAVNOSTI I PONIZNOSTI

U povodu najradnosnijeg kršćanskog praznika, Božića, u Svetištu Leopolda Mandića u Maglaju služena je misa Ponoćka. Za Božić se vjernici pripremaju kroz vrijeme adventa, odnosno došašća, koje traje četiri sedmice i vjernici se pojačanom bogobojaznošću i molitvama, činjenjem dobrih djela, solidarnošću i brigom za druge, pripremaju za blagdan rođenja Isusa Krista.

Na Ponoćki u Svetištu Leopolda Mandića okupilo se mnogo vjernika sa područja maglajske župe, ali i onih koji su iz zemalja EU doputovali u rodni kraj za praznike. I ove godine Svetište je u pravom božićnom duhu, sa dva velika okićena bora, dojmljivim jaslicama, izraslom pšenicom, brojnim ukrasima.....Svečano misno slavlje u povodu ovog najradosnijeg blagdana predvodio je vlč. Franjo Tomić, župnik maglajske župe, a radost Božića sa vjernicima su podijelili građani Maglaja, članovi Udruženja mladih „Pod našom tvrđavom-Sub castro nostro“.

Slava Bogu na visinama, a mir ljudima na zemlji. Mir i tebi, i meni i svakome od nas. A gdje smo to mi? Ima li mira, radosti, ljubavi, a slavlja ima, ima Božića, ima Novih godina, svetkovina, krštenja, vjenčanja, krizmi, rođendana, imendana, ima. I u drugim vjerskim zajednica blagadan ima. A pogledajte kakva j e svjet? Na kugli zemaljskoj je 99 posto vjernika, nije btino koje vjere, a vjera nalaže slavu Bogu, a mir ljudima na zemlji. Gdje je mir? Za vjeru, dobrotu, ljubav ne traži se fakultet, ne traći se diploma, traži se duša, traži se život, traži se ljubav, zavoliti ovaj svijet kakav jeste. Zavolimo ovajs vijet kakav jeste tu gdje jesmo, Bog se upravo nastanjuje u takvoj jednostavnosti, takvoj poniznosti“, poručio je vjernicima vlč. Franjo Tomić.

Nakon Ponoćke, vjernici su Božić proslavili i zajedničkim druženje ispred svetišta i uz kuhano vino.

















maglaj.net