Petak , 21. Jan, 2022

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Decoupage ART by Maja L. sada i kao registrovani obrt (FOTO)

img

Maja Bajrambašić Lepić, diplomirana ekonomistica, Zeničanka je sa stalnom adresom u Maglaju. Ona je usljed pandemije Covid 19 ostala bez posla u struci kao tehnološki višak u firmi u kojoj je bila zaposlena.  Ipak nije gubila vrijeme u očajavanju, nego se hrabro upustila u svijet dekupaža i dane i sate provodila radeći i učeći nove tehnike i za nekoliko mjeseci ostvarila napredak, osmislila nove proizvode i zadobila povjerenje određenog broja kupaca koji su prepoznali kvalitet njenog rada.

Kako poziva iz firme u kojoj je radila nije bilo nakon stišavanja pandemije, da se vrati na svoje staro radno mjesto Maja se odlučila prijaviti na Projekat „STARTER 2021“, kojeg je provodila Općina Maglaj. Napisala je dobar biznis plan, razradila svoju poslovni ideju pod već poznatim (svojim) brendom „Decoupage ART by Maja L.“ i pokrenula  tradicionalni i stari obrt u kućnoj radinosti.

-Ovim putem se želim zahvaliti Općini Maglaj i načelniku Mirsadu Mahmutagiću na prilici da se ostvarim kao poduzetnik, da ostanem u svojoj zemlji gdje su moji roditelji i porodica, a kupcima uvijek stojim na raspolaganju za lijepe i unikatne poklone, rekla nam je.

LINK NA FB GRUPU maglaj.net