Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

''Deset u pola'' film Danisa Tanovića večeras u 18 sati u maglajskom kinu

img

Komedija Danisa Tanovića "Deset u pola" biće prikazana večeras od 18 sati u kino sali "Sarah Bernhardt", dok je za 20 sati zakazano novo prikazivanje filma "Toma".

Radnja filma “Deset u pola” događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?



Sjajnu glumačku ekipu predvode Branko Đurić Đuro i Izudin Bajrović te mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.


maglaj.net