Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Svjetski dan učitelja: Načelnik Mahmutagić organizovao prijem za penzionere

img

Tradicionalno u povodu Dana učitelja, Mirsad Mahmutagić, načelnik općine zajedno sa Eldinom Mehinagić, rukovodiocem resorne Službe organizova je prijem za one koje su radeći u osnovnim i srednjim školama maglajske općine zaradili penziju, bilo kao nastavnici i profesori ili pomoćno osoblje.

U proteklu godinu dana u zasluženu penziju otišli su Hazim Ćorić, Jasminka Šehić, Enes Žunić, Nafa Hodžić, Jasminka Vraneš-Obralić, Fehima Duraković, Mirsada Muratović, Vahida Topčić, Ešref Hadžirić i Saliha Softić. Načelnik Mahmutagić zahvalio im se na svemu što su dali na polju obrazovanja brojnih generacija, uručio im i prigodne poklone a penzioneri su se zahvalili na divnoj gesti u povodu Dana učitelja.

Ovo je prilika da vam čestitam ovaj dan i najiskrenije se zahvalim za sav vaš trud, ulaganje i odricanja koje ste uložili u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja i vaspitanja naše djece. Mukotrpan je put zaraditi penziju u prosvjeti, jer je to težak i odgovoran posao. Želim vam sve najbolje u penzionerskim danima, dug život i dobro zdravlje“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Nafa Hodžić četiri decenije je kao profesorica radila u srednjim školama.

Plemenit je ovo posao, protkan ljubavlju prema djeci, ali i posao koji treba voljeti. Posebno me čini sretnom kada me i danas moji nekadašnji učenici zaustave i upute lijepe i tople riječi“, kazala je Hodžić.



N.Br./maglaj.net