Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Sportska takmičenja u povodu Dana općine Maglaj (FOTO)

img

Invalidsko-odbojkaški klub „Auto sevis Huso“ u povodu Dana općine organizovao je četvrti Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2021-Sabahudin Borovčević-Baho“.



Generalni sponzor turnira bila je općina Maglaj u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH koja je uz turir već tri godine. Rezultat je bio u drugom planu, a u prvom njegovanje lijepih prijateljskih i sportskih priča izmedju četiri kluba. Pobjednički pehar otišao je u ruke članova KSO „Iskra“ Bugojno, drugo mjesto pripalo je OKI „Breza“, na trećem mjestu turnir su završili domaćini, dok je četvrto mjesto pripalo OKI „Doboj“.

Takmičile se i odbojkašice

Turnir u ženskoj odbojci okupio je četiri ekipe. Pored domaćih odbojkašica, za naslov najbolje na turniru „Maglaj 1408-2021“ borile su se i članice GOK „Sloga“ Doboj, „Čelik R“ Zenica te članice Odbojkaške akadmije „Mikasa“ Tuzla. Turnir je ekipama dobro došao i kao provjera forme pred početak nove odbojkaške sezone u Federalnoj i ligama RS-a.



U finalu su odbojkašice „Sloge“ pobijedile „Čelik R“ sa 3:1, a treće mjesto na turniru osvojile su Maglajke koje su rezultatom 3:0 savladale ekipu "Mikasa" Tuzla. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Lana Draganović iz Doboja, dok je za najboljeg libera proglašena Amra Mustabašić iz Maglaja. Najbolje ekipe dobile su pehare i diplome. Inače, sve susrete na turniru sudio je sudijski par Emir Obralić i Nedim Gračić.


N.Br./maglaj.net