Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U gradu rukometa organizovan ''Prijateljski turnir 2021'': Najviše pokazali dječaci iz Škole rukometa ''Banja Luka'' (FOTO)

img

Rukometni „Prijateljski turnir 2021“ za selekcije dječaka godišta 2008.i mlađi, kojem je domaćin bio Maglaj, opravdao je svoj naziv. Sastale su se četiri najbolje selekcije u ovoj kategoriji u Bosni i Hercegovini, ali prije svega veliki sportski prijatelji. Kući pjevajući, sa pobjedničkim peharom u rukama, otišli su dječaci iz Škole rukometa „Banja Luka“.

Gledao se vrlo kvalitetan rukomet

U Maglaju se okupio, rekli bismo, creme de la creme bh rukometa u ovoj starosnoj kategoriji. Selekcije Škole rukometa „Banja Luka“ i RK Kozara Kozarska Dubica, prvaka i vicepravaka RS, selekciju RK Izviđač Ljubuški, prvake Omladinske lige HB te dječake 2008. i mlađi RK Maglaj apsolutne prvake Omladinske rukometne lige-Sjever. Turnir je bio odličan uvod za prvenstvo na državnom nivou koje je planirano za juni mjesec, a ono što je najvažnije na terenu se gledala fer borba sportskih prijatelja. Najbolji su bili dječaci iz Škole rukometa „Banja Luka“, drugo mjesto pripalo je „Izviđaču“, treće selekciji „Maglaja“, a četvrto „Kozari“, koja u Maglaj nije doputovala u svom najjačem sastavu. Domaće snage su pobijedile tim Kozare,remizirali su sa Banja Lukom dok su poraženi od Izviđača. U Rukometnom klubu Maglaj zahvalni su sponzorima i generalnom pokrovitelju turnira – Misiji OSCE-a u BiH, a predstavniku Vilu Ričardu (Will Richard) poklonili su i dres „Rimantičara“.



Gledajući ove dječake na terene mislim da i odrasli puno mogu naučiti o njih, posebno o međusobno poštovanju i fer nadmetanju“, poručio je Ričard.

Susrete na turniru sudili su Mahir Čaušić, Dino Murtezanović i Tarik Karabegović. Inače, turnir je iskorišten i za dodjelu pehara i medalja selekcija Rukometnog kluba Maglaj za rezultate postignute u Omladinskoj rukometnoj ligi – sjever. Bronzane medalje i pehare dobili su dječaci selekcija 2006.i 2010, a zlatne dječaci godišta 2008.i mlađi koji su sezonu završili sa 14 pobjeda i bez ijednog poraza.







 

Rezultati turnira

 

Maglaj – Kozara 14:9

Banja Luka – Izviđal 18:16

Maglaj – Banja Luka 14:14

Kozara – Izviđač 7:22

Banja Luka – Kozara 25:11

Izviđač – Maglaj 15:12



N.Br./maglaj.net