Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Orašje bilo domaćin takmičenja u odbojci za kadetkinje: Maglajke najbolje u Federaciji BiH

img

Kadetkinje Odbojkaškog kluba „Maglaj“ prvakinje su Federacije Bosne i Hercegovine. Rezime je ovo takmičenja kojem je domaćin bilo Orašje. Popularne „Osice“, kako ih njihovinavijači zovu od milja, tako su se plasirale na završnicu državnog prvenstva BiH, gdje će se u konkurenciji najbolje četiri ekipe boriti za titulu prvaka BiH.

Pored ekipa Orašja i Maglaja, na završnici su učestvovali i mlade odbojkašice iz Brčkog, Živinica, Zavidovića, Odžaka, Sarajeva i Zenice. Tokom cijelog takmičenja bez i jednog poraza padale su redom ekipe iz velikih odbojkaških sredina. „Osice“ su Federalno prvenstvo otvorile pobjedom nad domaćim odbojkašicama 2:1, što im je dalo dodatno samopouzdanje za nastavak turnira i pobjede u svim mečevima koji su uslijedili protiv ekipa „Novi Grad“ Sarajevo, „Čelik“ Zenica i „Napredak“ Odžak.



Tokom turnira Maglajke su izgubile tek dva seta, a u svojim redovima imale i najbolju igračicu turnira Belmu Bradarić. Sretna i ponosna na uspjeh svojih igračica bila je i trenerica Ervina Biberović.

Hvala za sav trud i zalaganje, za redovne dolaske na treninge počesto i na dva u toku dana, za kolegijalnost i dobar timski rad, za brojna odricanja, za veliku slogu i podršku koju su pružale međusobno na terenu. Vjerujem da vrijeme ove talentovane generacije tek dolazi“, rekla je nakon turnira trenerica Biberović.

Predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba „Maglaj“ Irfan Suljaković podsjetio je da su pripreme za takmičenje počele još u augustu prošle godine. „Iza nas su ostali mjeseci napornog rada, skoro bez slobodnog vikenda, sa četiri treninga sedmično, a posljednja dva mjeseca i sa dva dnevna treninga. Tako ozbiljan rad morao je dati rezultate. Ovo je veliki uspjeh ženske odbojke u Maglaju, nije prvi a sigurno nije ni posljednji uspjeh ove talentovane generacije“, naglasio je Suljaković. „Osicama“ su upućene brojne čestitke nakon posljednjeg uspjeha, čestitali su im njihovi sugrađani, kolege sportisti, kao i Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.



N.Br./maglaj.net