Petak , 18. Oct, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sve je spremno za još jedan Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ''Jasenko Softić'' (VIDEO)

img

ZA BOGAT NAGRADNI FOND BORI SE 26 EKIPA U DVIJE KONKURENCIJE

U organizaciji Odbojkaškog kluba ''Maglaj'' u subotu i nedjelju, 27. i 28 jula na pješčanom terenu kod sportske dvorane održat će se Memorijalni turnir u odbojci na pijesku "Jasenko Softić“. U ovom sportskom kolektivu turnirom čuvaju sjećanje na Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka, a zatim i dugogodišnjeg odbojkaša, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj. Ovo će biti 11 turnir po redu, a deseti koji se organizuje na pješčanom terenu. Na turniru učestvuje 14 muških i 12 ženskih ekipa iz cijele BiH, a zahvaljujući učešću ekipe iz Novog Sada (braća Gajić), turnir će imati i internacionalni predznak. Boje grada domaćina braniće dvije muške i tri ženske ekipe. Za turnir je gotovo sve spremno, kazao nam je u razgovoru Irfan Suljaković, predsjednik Uprave Odbojkaškog kluba Maglaj. Danas je organizovano i izvlačenje parova u live prenosu da se ne bi gubilo vrijeme na samom strartu takmičenja.

Poznata imena i ove godine dolaze na turnir – Amir Karamović, Anđelka Radišković, Nenad Šormaz, Tamara Đapa i mnogi drugi što dovoljno govori kakav rejting ima naš turnir među odbojkašima i dobojkašicama. Ovdje su na prvom mjestu sport, zabava i druženje zato je jeste ovakav odziv i kvalitet učesnika. Nagradni fong će svakako biti veći nego prošle godine kada je bio 3.000 KM, tačna cifra znaće se nakon što dobijemo odgovore od još nekih sponzora“, naglasio je Suljaković.  

Tri dana prije održavanja samog turnira teren je spreman kao i svi prateći sadržaji.  

Ono što maglajski turnir izdvaja od drugih jeste podatak da ekipe učesnice ne plaćaju kotizaciju, nego to čine privrednici koji na ovaj način daju podršku turniru. Ove godine ih je ukupno 17, tu je svakako i porodca Softić, Općina Maglaj kao generalni pokrovitelj turnira i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.  

Inače, subota je rezervisana za muški, a nedjelja za ženski dio turnira. „Dođite, uživajte u dobroj odbojci na pijesku. Osigurali smo osvježenje, muziku u večernjim satima, a finalni susreti trebali bi se igrati poslije 21 sat, pod reflektorima“, poručio je Irfan Suljaković.

 

N.Br./maglaj.net