Nedjelja , 08. Sep, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Turnirom se čuva sjećanje na prerano preminulog Emina Kadušića i propagira zdrav način života

img

Članovi Udruženja „Omladina“ Domislica Maglaj ovog vikenda organizuju treći po redu turnir u malom nogometu. Interes za ovogodišnji turnir premašio je sva očekivanja organizatora a prijavilio se već 28 ekipa od Doboja do Zenice. Inače, prve godine je učestvovalo 14 ekipa, a prošle blizu 20.

Više detalja o turniru rekao nam je Ahmed Cvrčak, predsjednik Udruženja „Omladina“ čije je osnivanje u završnoj fazi. Jedan od ciljeva turnira je motivisati mlade da se bave sportom i da žive zdravim životom, a turnirom se čuva sjećanje na prerano preminulog Emina Kadušića. Emin je preminuo u završnici prvog turnira pa smo odlučili turnir ponese njegovo ime. Želimo sačuvati uspomenu na njega i afirmisati zdrav način života“, ispričao nam je Ahmed Cvrčak i dodao. „Odzivom smo jako zadovoljni, a vjerujemo da će se uoči samog turnira prijaviti još ekipa“. Sam turnir izazove veliko interesovanje ne samo mještana Domislice i ostalih naselja novošeherskog kraja, nego privuče i ljubitelje malog nogometa i iz ostalih naselja maglajske, tešanjske i teslićke općine. Takođe, turnir je prilika da se sretne domicilno stanovništvo i oni koji žive i rade daleko od rodnog kraja, a koji su velika podrška u svim projektima koji se realizuju u Domislici. Nagradni fond ove godine je 5.000 KM, a biraće se i najbolji igrač, golman i strijelac. Organizaciju turnira pomogli su sponzori, a generalni sponzor turnira je Remzo Kusur, vrlo uspješan biznismen u Australiji. Porijeklom je iz Domislice, u Australiji živi i radi dugi niz godina. Nije zaboravio rodni kraj i hvala mu na tome“, istkao je Ahmed Cvrčak i na kraju poručio.

U subotu i nedjelju svi ste dobro došli na poligon u Domislici, ljubitelje malog nogometa očekuje puno dobrih utakmica, zabave, druženja, biće hrane i pića. Ovaj vikend će biti u znaku druženja i susreta sa prijateljima koje možda, zbog savremenog tempa života, dugo nismo sreli. Lijepo ćemo se družiti i uživati u sportu“.

 

N.Br./maglaj.net