Četvrtak , 22. Feb, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Natron do 100. rođendana u Mozzart dresovima (FOTO)

img

Nogometni klub Natron iz Maglaja spada u najstarije sportske ekipe u BiH. Samo tri godine ih dijele do proslave vijeka postojanja, a tokom duge tradicije ostvarili su brojne uspjehe. Sada se takmiče u Drugoj ligi Federacije BiH, a do novih pobjeda će u novim Mozzart dresovima koji su im stigli na poklon. 

Podrška kompanije Mozzart nam je došla u pravom trenutku i postavila dobre temelje za dalje ciljeve, na čemu se iskreno zahvaljujemo - kaže Adi Mešić, predsjednik UO NK Natron Maglaj.

Klub trenutno okuplja više od 160 fudbalera, od čega je 20 pretpionira, 20 pionira, 20 kadeta, 20 juniora, 24 seniora i 60 pjetlića Škole fudbala „Sportino-Ma“ koja radi u NK Natron.

Pretpioniri i pioniri se takmiče u okviru Omladinske lige Zeničko-dobojskog kantona, kadeti i juniori snage odmjeravaju u okviru Omladinske lige Federacije BiH-grupa Centar 2, dok se seniori takmiče u Drugoj ligi FBIH- grupa Centar.

Prvotimci u narednom periodu žele da ostanu stabilni u Drugoj ligi Federacije. Cilj kluba je da ostane zaštitni znak i jedan od najboljih ambasadora Maglaja.

Najveći uspjeh zabilježili su 2013. godine, kada su bili u osmini Kupa BiH. Mnogo je poznatih imena započelo svoju karijeru u Nogometnom klubu Natron, a posebno su se istakli Midhat Smajlagić (FK Sloboda Tuzla), Admir Hasančić (HNK Rijeka), Semir Smajlagić (FK Sarajevo), Miralem Nalić, Amir Tumbić i Ekrem Bradarić (NK Čelik Zenica), te Dževad Šarić kondicioni trener u Singapuru.

Podršku klubu pruža Općina Maglaj, sponzori i vjerni navijači, koji su im ogroman vjetar u leđa, a za njih sada navija i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

 

maglaj.net