Nedjelja , 01. Oct, 2023

SPORTSKA DEŠAVANJA

U Kosovi organizovan 25. Memorijalni turnir ''7 VIS-ovih ljiljana'': Prvo mjesto osvojio domaćin BFK SIMM BAU

img

I ove godine u Kosovi je BFK „SIMM BAU“ organizovao Memorijalni turnir „7 VIS-ovih ljiljana“ u znak sjećanja na svoje nekadašnje igrače, pripadnike Armije R BiH koji su poginuli u godinama agresije na BiH: Behudina Tutundića, Muhameda Čolića, Enesa Joldića, Muhameda Mustabašića, Ranka Blažanovića, Vahida Mačkovića i Rizaha Šahbaza.

Turnir je otvorio Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj, a ove godine organizovan je po 25.put. Na turniru su pored domaćina i organizatora učestvovali NK „Natron“, „NK „Moševac“ i NK „Krivaja“ Zavidovići, a na stadionu Grabovac odigrana su četiri susreta. U prvoj utakmici turnira „Natron“ je sa 1:0 savladao „Moševac“, a u drugoj je slavio BFK „SIMM BAU“ koji je sa ubjedljivh 5:1 pobijedio „Krivaju“. U meču za treće mjesto slavila je ekipa „Moševca“ koja je bila bolja od „Krivaje“ nakon izvođenja jedanaesteraca.

I u finalnom meču između „BFK SIMM BAU“ i „Natrona“ odlučivali su penali nakon što je regularni dio meča završen bez golova. Nakon penala bilo je 5:3 za BFK „SIMM BAU“. Osim pehara i priznanja najboljim ekipama turnira „7 VIS-ovih ljiljana“, dodijeljene su i pojedinačne nagrade. Adnan Pandžić iz pobjedničke ekipe proglašen je za najboljeg igrača turnira. Najgolman je Dejan Jaćimović iz „Natrona“, najefikasniji strijelac je Samir Skomorac iz „Moševca“ dok najperspektivnijim mladim igračem turnira proglašen Nemanja Stjepanović iz BFK „SIMM BAU“. Organizatori su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciji turnira, ali i svima onima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.

 

N.Br./maglaj.net