Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

Maglajske odbojkašice su sa gostovanja u Lukavcu donijele vrijedan bod. U neizvjesnom meču drugog kola Superlige Federacije BiH – grupa sjever, odbojkašice OK "SMEČ" pobijedile su 3:2 ekipu OK „Maglaj“, po setovima 20:25, 25:21, 25:10, 23:25, 15:9. „Bila je ovo veoma dobra, fizički zahtjevna i kvalitetna utakmica koja je trajala više od 2 sata. Publika je uživala u dobroj utakmici, a Osicama je ovaj bod veoma bitan pred narednu domaću utakmicu koja će sigurno biti derby kola, a u goste nam dolazi odlična ekipa Mikase. Još jednom čestitke igračicama obje ekipe na fer i korektnoj borbi, hvala domaćinu na gostoprimstvu kao i službenim licima na korektnom suđenju“, saopšteno je iz Odbojkaškog kluba „Maglaj“.

U prvom kolu Lige kadetkinja grupa B, selekcija OK „Maglaj“ sa 3:0 pobijedila je ŽOK "LAMI" Brčko, po setovima 25:14, 25:16 i 25:16.

U Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, odigrani su susreti 10.kola. BFK SIMM BAU je gostovao lideru na tabeli – ekipi NK GOŠK iz Gabele. Rezultat susreta bio je 2:1. U narednom kolu ekipa iz Kosove dočekuje HNK Tomislav iz Tomislavgrada.

Vikend je bio i u znaku susreta 10.kola Druge nogometne lige Federacije – grupa centar. Natron je na Gradskom stadionu poražen od UNIS-a 1:2, a Moševac je doživio poraz u Hrasnici od Famosa 6:0. U nedjelju, 23.oktobra na gradskom stadionu igra se komšijski derby, a sastaju se NK Moševac i NK Natron. Susret se igra od 14,30.

Odigrani su i mečevi 9. kola Nogometne lige Zeničko-dobojskog kantona. Ekipa Novog Šehera, koju odskora vodi Tado Tomas, slavila je na gostovanju u Makljenovcu. Susret sa ekipom Proletera završen je rezultatom 3:4.

Zbog utakmica koje je rukometna reprezentacija BiH odigrala u posljednjih nekoliko dana, u BH TELECOM Premijer ligi bila je pauza. U srijedu 19.10.2022. se igraju susreti ubrzanog, šestog kola. U maglajskoj Sportskoj dvorani ekipa RK Maglaj dočekuje ekipu RK Hercegovina iz Nevesinja. Susret se igra od 19 sati.

ŠF „Sportino-Ma“ slavi sedam godina od osnivanja i to organizacijom turnira predstojećeg vikenda. U subotu se turnir organizuje za selekcije 2012. i 2014.godište, a u nedjelju za 2013. i 2015.godište. Na turniru, pored selekcija ŠF „Sportino-ma“, učestvuju ekipe iz Zavidovića, Žepča, Tešnja, Rudanke, Begovog Hana, Zenice, Viteza, Odžaka, Šija, Dervente, Lukavca. Kako su najavili organizatori uskoro će biti poznat raspored i satnica odigravanja susreta.



maglaj.net