Srijeda , 24. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Počela Liga kadetkinja u odbojci: Pobjeda mladih Osica u prvom kolu

img

Pod okriljem Odbojkaškog saveza Federacije BiH, organizovano je ligaško takmičenje za kadetkinje. Grupu B, u kojoj je selekcija OK „Maglaj“, čine još OK "Mikasa" Tuzla, OK "Stars" Živinice, ŽOK "Lami" Brčko, OK "Gračanica" i ŽOK "Žepče". Kadetkinje OK "Maglaj" bile su uspješne u prvom kolu Lige kadetkinja - grupa B i pobijedile su selekcije ŽOK "LAMI" Brčko 3:0, po setovima 25:14, 25:16 i 25:16.

"Ovo je veliki pomak u odbojci, posebno ženskoj. Na ovaj način mlade odbojkašice se mogu 'kaliti' i pripremiti da za naredne dvije-tri godine zaigraju za seniorsku ekipu. Obzirom da nam je ovo prva utakmica, ja sam zadovoljan. Možda je na njih malo uticala i trema, ali mi ćemo nastojati da u narednim susretima naša igra bude bolja. Zahvaljujem se domaćinima na gostoprimstvu“, kazao je poslije utakmice Eldin Tatarević, trener kadetkinja ŽOK „LAMI“ Brčko.


(ŽOK "LAMI" Brčko)

"Ove godine smo u takmičenje, pored seniorki, uključili još jednu selekciju. To su djevojčice godište 2008., 2009.i mlađe, dakle pionirke koje smo uključili u kadetsku ligu s ciljem da steknu samopouzdanje i hrabrost na terenu. Rezultat nam nije prioritet, ali danas su mlade „Osice“ pokazale da znaju igrati odbojku i da imamo odličnu generaciju pionirki. Mislim da nas budućnost ženske odbojke u Maglaju ne bi trebala brinuti. Namjerno smo prijavili pionirke da se takmiče u nešto starojoj konkurenciji i to bez kadetkinja iz seniorskog tima, i one su u ovom susretu u potpunosti opravdali povjerenje. Inače, kako su se iz ZDK za ovo takmičenje prijavile samo dvije ekipe, selekcija ŽOK „Žepče“ i mi, priključili su nas ekipama iz sjevernog dijela Federacije BiH i Brčkog. Biće malo finansijskih poteškoća, ali se nadam da ćemo uz podršku roditelja i prijatelja kluba imati uspješnu sezonu u Ligi kadetkinja“, rekao nam je Irfan Suljaković, trener i predsjednik Uprave OK „Maglaj“.


N.Br./maglaj.net