Petak , 26. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U povodu Dana općine Maglaj organizovan Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

img

TITULA PRIPALA EKIPI ODBOJKAŠKOG KLUBA INVALIDA „BREZA“

U povodu Dana općine organizovan je i peti internacionalni turnir u sjedećoj odbojci "MAGLAJ OPEN 2022" Sabahudin Borovčević-Baho. Ovim turnirom članovi kluba čuvaju sjećanje na svoga nekadašnjeg člana, Sabahudina Borovčevića-Bahu koji ih je prerano napustio prije šest godina. Prije samog turnira na Bahin mezar položeno je cvijeće i proučena fatiha.

Generalni sponzor turnira bila je općina Maglaj u saradnji s Misijom OSCE u BiH. Pored domaćina IOK „Auto servis Huso, učestvovale su i ekipe OKI „Doboj“ i OKI „Breza“, a po prvi put na turniru učešće je uzeo i KSO Vukovar (Hrvatska). U ime organizatora, Elvir Arnautović zahvalio se općini Maglaj, načelniku općine Mirsadu Mahmutagiću i Misiji OSCE-a u BiH na svesrdnoj pomoći u organizaciji turnira. Otvarajući turnir, načelnik Mahmutagić se zahvalio ekipama na dolasku u Maglaj sa željom da iz ovog grada ponesu lijepe uspomene.


Vi koji učestvujete na turniru poručujete da su razumijevanje, empatija i pomirenje itekako mogući. Nadamo se da će ova poruka doći do mnogih građana Bosne i Hercegovine“, kazao je Alen Ćosić, službenik Misije OSCE u BiH.

Nakon odigranih susreta, pobjednički pehar otišao je u ruke članova OKI „Breza“, drugo mjesto pripalo je domaćinima, treće OKI „Doboj“, dok su na četvrtom mjestu turnir završili članovi KSO „Vukovar“. „Često imamo priliku učestvovati na turnirima u Bosni i Hercegovini, uvijek se osjećamo dobro došlim. Kako smo se sa ekipom iz Maglaja susretali na raznim turnirima, odlučili su da nas pozovu na turnir koji sami organizuju. Sport izdvajamo daleko od svih političkih događanja, ovdje razmjenjujemo iskustva iz stvarnog života, pomažemo jedni drugima i ne gledamo na vjeru i naciju, bez obzira da li se ljudi poznaju, a bili na suprotnim stranama, mislim da je to vrijeme trebalo ostati daleko iza nas“, poručio je Mario Orkić, član KSO „Vukovar“. Nakon turnira organizovano je i zajedničko druženje svih učesnika.





N.Br./maglaj.net