Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

''Osice'' pobjednice turnira koji je odigran u povodu Dana općine Maglaj (FOTO)

img

U povodu 18.septembra, Dana općine, maglajski odbojkaški radnici organizovali su turnir na kojem su pored domaćih odbojkašica učestvovali i ŽOK „Željezara“ Zenica i ŽOK „Gračanica“.

Turnir je otvorio Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, koji je gošćama poželio dobrodošlicu i zahvalio što su učešćem na turniru uveličale proslavu rođendana ovoga lijepoga grada.

Svima želim srdačnu dobrodošlicu, nadam se da ćete se lijepo družiti i takmičiti na vaše i zadovoljstvo malobrojne publike u dvorani, ali istinskih zaljubljenika u odbojku. Hvala organizatoru na turniru koji je jedna od manifestacija u okviru obilježavanja 614.rođendana općine Maglaj. Ponesite lijepe uspomene iz Maglaja i sa turnira“.

Na turniru su odigrana tri susreta, u prvom su Maglajke savladale Željezaru 3:0, u drugom susretu koji je trajao više od dva sata, domaće odbojkašice su ponovno bile uspješne i pobijedile odbojkašice Gračanice 3:1, a u trećem susretu ekipa Željezare je sa 3:0 pobijedila odbojkašice Gračanice. Organizatori su za ekipe osigurali zahvalnice i priznanja, a dodijeljene su i tri pojedinačne nagrade.

Najtehničarka je Una Hadžizulfić (OK „Maglaj), najlibero Adna Šarić (ŽOK „Željezara“) a za najbolju/najkorisniju igračicu turnira proglašena je Lana Dakić (OK „Maglaj“). Opšta je ocjena da se tokom turnira gledala dobra odbojka, a ekipama učesnicama turnir je dobro došao kao još jedna provjera pred ligaška takmičenja koja ih očekuju od oktobra mjeseca.











 

N.Br./maglaj.net