Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 28.kola Premijer rukometne lige BiH. Ekipa Maglaja gostovala je u Gornjem Vakufu/Uskoplju ekipi Sloge koja je pobijedila rezultatom 42:33. U narednom kolu maglajski rukometaši dočekuju ekipu Vogošće.

U Premijer ligi BiH sjedeće odbojke igrani su mečevi 16.kola. Ekipa IOK Autoservis Huso poražena je u Zenici od domaćeg KSO Čelik 3:0, po setovima 29:27, 25:13 i 25:20.

U Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH igrali su se susreti 26. kola. U subotu je na gradskom stadionu BFK SIMM BAU doživio minimalan poraz, 0:1 od ekipe Gradina iz Srebrenika. U narednom kolu ekipa iz Kosove gostuje Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Na rasporedu je bilo i 27. kolo Druge lige Federacij BiH-Centar. Moševac je sa gostovanja donio puni plijen i pobijedio ekipu Jahorina, 2:4, a Natron je u nedjelju na Gradskom stadionu poražen od zeničkog Čelika 0:2. Narednog vikenda Moševac dočekuje prvoplasiranu Stupčanicu, dok će Natron gostovati ekipi Baton.

NK Novi Šeher je na stadionu "pod Lipićem" u okviru 19. kola Kantonalne lige ZDK ugostio ekipu Pobjede iz Tešanjke. Slavili su gosti rezultatom 0:1.

Proteklog vikenda članovi Karate kluba Tvrđava Maglaj učestvovali su na "12. KARATE OPEN KUP USORA". U Usori su se predstavili sa 16 takmičara koji su nastupili u katama i borbama. Na dobro organizovanom turniru učestvovalo je više od 400 takmičara. U pratnji trenera Alaudina Efendića i Maide Burajić, članovi maglajskog kluba postigli su slijedeće rezultate: srebrnom medaljom okitio se Bašić Ajnur, a bronzanim Efendić Rejhan, Hatičić Emir, Spahić Sara, Mahmutagić Edah, Krzić Mak, Mehinagić Ajna, Mehinagić Rijad, Mehinagić Edvin, Mehinagić Imran, Begić Tarik, Hekić Ahmed, Muminović Lejla i Mečević Eman. Iz Karate kluba Tvrđava uputili su čestitke organizatoru turnira, učesnicima, osvajačima medalja, roditeljima i trenerima. Naredni vikend očekuje ih odlazak na takmičenje u Bugojno.



maglaj.net