Utorak , 16. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Škola fudbala Sportino Ma pobjednik Memorijalnog turnira ''Srđan Aleksić'' u Tuzli (FOTO)

img

DVIJE SELEKCIJE SPORTINAŠA OKITILE SE ZATNIM MEDALJAMA

Selekcije Škole fudbala Sportino Ma, dječaci 2012.godište te kombinovana selekcije 2013/2014.godište, bile su najbolje na 8. memorijalnom turniru "Srđan Aleksić" koji je organizovan u Tuzli na stadionu Tušanj. Dječaci iz Maglaja bili su najbolji među 10 renomiranih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. „Dječaci 2012.godište imali su tešku grupu, a susreli smo se i sa starim rivalom, tuzlanskim Proleterom. Ovaj put smo bili bolji od njih i sasvim zasluženo osvojili turnir. Sve što smo eventualno propustili, sada dolazi na naplatu, trud, rad, redovni treninzi i puno utakmica“, rekao nam je trener Anes Pašić.



I članovi kombinovane selekcije 2013/2014.godište odigrali su odlično svoje susrete i zasluženo slavili u finalu. „Naša djeca istakla su se kvalitetnom, timskom igrom, fino odigranim pasovima, efikasnošću i igrom u odbrani. Dokaz tome je da su upravo naši dječaci u obje kategorije proglašeni najboljim pojdincima turnira. Posebno smo sretni što smo od brojnih fudbalskih stručnjaka dobile pohvale za naše dječake, da treba da budemo sretni što imamo tako kvalitetne igrače i da ih dobro čuvamo“, dodao je trener Miralem Karabegović.



Član selekcije 2012.godište, Din Karabegović, rekao nam je da je bio vrlo radostan kada je sa svojim klupskim saigračima osvojio turnir. „Kada smo pobijedili, puno smo slavili. Protiv premijerligaša Tuzla City postigao sam gol za našu pobjedu. Tada sam bio posebno sretan“, rekao nam je Din.

Sportinaši imali i četi najbolja pojedinca

U kategoriji 2012. godišta prvo mjesto osvojili su dječaci Sportino Ma, drugoplasirani su dječaci iz Rudanke Doboj, a trećeplasirana je bila tuzlanska Sloboda. U kategoriji 2013. godišta prvaci su Sportino Ma, slijedi Premijer Rudar Irig (Srbija) i Sloboda iz Tuzle. Sportinaši su imali i četiri najuspješnija pojedinca.

Najbolji igrači turnira bili su Edin Nalić – 2012.godište i Emrah Kalabić – 2013/2014.godište, a najgolmani turnira Ajdin Sejmenović – 2012.godište i Danin Jakupović – 2013/2014.godište. Ono što slijedi Sportinašima su turniri u Zavidovićima i Cazinu, krajem maja organizuju svoj tradicionalni turnir, a imaju poziv i za učešće na turniru u Srbiji, kod sportskih prijatelja koje su upoznali u Tuzli.



N.Br./maglaj.net