Četvrtak , 25. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometaš Omar Delić najbolji sportista općine Maglaj za 2021. godinu

img

Radiotelevizija Maglaj organizovala 16. Izbor sportiste Maglaj

U godini kada slavi vrijedne jubileje, 50 godina postojanja Radija i 30 godina postojanja televizije, lokalna medijska kuća organizovala je 16. „Izbor sportiste Maglaj za 2021.godinu“. Pokrovitelj manifestacije bila je općina Maglaj i Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj. Svečanost izbora najboljih u domenu sporta u prošloj godini organizovana je u prostorijama RTV Maglaj uz direktan tv prijenos. „Sportistima i sportistkinjam, sportskim radnicima čestitam na postigutim rezultatima u prošloj godini. Ne sumnjam da će i 2022.godina biti podjednako dobra i da ćete ostvariti zacrtane ciljeve. Kao sportski radnik, znam koliko je odricanja, snage, želje, ali prije svega vjere u sebe i ono što radiš potrebno da bi se postigao željeni rezultat. Podršku RTV Maglaj uvijek ćete imati“, kazao je na svečanosti Mahir Čaušić, direktor RTV Maglaj. „Svjestan sam da je pandemija koronavirusa otežala rad i u segmentu sporta i čestitam vam na postignutim rezultatima u teškim okolnostima. Podrška iz općinskog budžeta ostaje i dalje“, poručio je sportistima Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.

Dodjeljena i Nagrada za životno djelo

I ove godine nagrađeni su najbolji u pet zvaničnih kategorija izbora. Svi nominovani dobili priznanja, a oni najbolji novčane nagrade i unikatne, ručno kovane statue.

Priznanje za razvoj omladinskog sporta koje od ove godine nosi ime preminulog kolege novinara Zorana Ilkića, dobili su čanovi Omladinskog pogona NK „Natron“, a za ovo priznanje nominovani su bili i Košarkaški klub „Maglaj“ i Omladinski pogon NK“Moševac“.

Dugogodišnji sportski radnik, Husejin Mrvoljak, član Uprave NK „Moševac“ proglašen je najboljim sportskim radnikom, a nominovani su bili i Ernad Međić, sportski pedagog i trener u Košarkaškom klubu „Maglaj“ te Mustafa Gračić iz NK „Natron“.

Priznanje za najbolju sportistkinju-invalida otišlo je u ruke Zumre Gušo, članice Sportsko-ribolovnog kluba „Bosna“ koja je izborila učešće na SP u Mađarskoj, a u ovoj kategoriji su bili nominovani i Izudin Husanović, član SK OSI Maglaj i Marko Tadić, član SSRI Maglaj.

Najbolji ekipini rezultat u 2021.godini sa povratkom u Premijer ligu sjedeće odbojke BiH imali su članovi Invalidsko-odbojkaškog kluba „Autoservis Huso“, a za priznanje su bile nominovane i kadetkinje Odbojkaškog kluba „Maglaj“, federalne prvakinje te selekcija 2008.i mlađi Škole rukometa RK „Maglaj“, najbolji u ORL i peti na Državnom prvenstvu.

Juniorski reprezentativac BiH i učesnik EP u rukometu, član domaće kluba Omar Delić proglašen je najboljim sportistom Maglaja u prošloj godini, a Žiri izbora nominovao je i Belmu Bradarić, najbolju odbojkašicu federalnog prvenstva i Imada Hrnjičića, kantonalnog prvaka u streljaštvu.

Specijalna priznanja dobili su Rijad Memišević i Kenan Hodžić, a Nagrada za životno djelo dodjeljena je Seadu Osmiću, jednom od najboljih nogometaša u historiji Maglaja.



N.Br./maglaj.net