Utorak , 23. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

RTV Maglaj organizuje 16. manifestaciju ''Izbor sportiste Maglaja''

img

Radiotelevizija Maglaj organizuje 16. manifestaciju „Izbor sportiste Maglaja za 2021.godinu“. I ove godine pokrovitelji su Općina Maglaj i općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

Na velikoj svečanosti u petak, 25. februara uz direktan tv prijenos od 18 sati, biće proglašeni najbolji u pet zvaničnih kategorija Izbora a dodijeliće se i Nagrada za životno djelo i dva Specijalna priznanja.

Za Priznanje za razvoj omladinskog sporta, koje od ove godine nosi ime preminulog novinara RTV Maglaj Zorana Ilkića, nominivani su: Omladinski pogon NK „Moševac“, Košarkaški klub „Maglaj“ i Omladinski pogon NK „Natron“.

Ernad Medžić, sportski pedagog i trener u KK „Maglaj“, Husein Mrvoljak, član Uprave NK „Moševac“ i Mustafa Gračić iz NK „Natron“, nominovani su za priznanje – najbolji sportski radnik u 2021. godini.

U kategoriji najbolji sportista/sportistkinja-invalid nominvani su: Izudin Husanović, član SK OSI Maglaj, Zumra Gušo, članica SRK „Bosna“ i Marko Tadić, član SSRI Maglaj.

Kadetkinje Odbojkaškog kluba „Maglaj, regionalne i federalne prvakinje, selekcija 2008.i mlađi ŠR RK „Maglaj“, prvaci ORL i peti na Državnom prvenstvu, te Invalidsko-odbojkaški klub „Autoservis Huso“ povratnik u Premijer ligu sjedeće odbojke BiH – najjaču ligu u svijetu, nominovani su za najbolji ekipni uspjeh u 2021. godini.

Za laskavu titulu najboljeg sportiste/sportistkinje Maglaja za 2021.godinu, Žiri izbora je nominovao Belmu Bradarić, članicu Odbojkaškog kluba „Maglaj“ i najbolju igračicu federalnog prvenstva, Imada Hrnjičića, člana SK OSI Maglaj, najboljeg strijelca na kantonalnom prvenstvu i kantonalnoj ligi te Omara Delića, člana RK „Maglaj“, člana juniorske reprezentacije BiH sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2021.godine. 16. Izbor sportiste Maglaja organizuje se u godini vrijednih jubileja – 50 godina Radio i 30 godina Televizije Maglaj.



N.Br./maglaj.net