Četvrtak , 18. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Ekipa Nargila bar ''Aşk'' osvojila 59. Memorijalni malonogometni turnir ''Natronovi branioci Maglaja''

img

Finalnim susretima, podjelom nagrada najboljim ekipama i pojedicima, završen je 59.Memorijalni malonogometni turnir „Natronovi branioci Maglaja“. Pehar u trajno i veliki prijelazani pehar ove godine otišli su u ruke igrača ekipe Nargila bar „AŠK“, a tri najbolje ekipe dobile su i vrijede novčane nagrade. Nagradu za far play osvojila je ekipe „Moša Pijade“, koju su činili zdravstveni radnici maglajskog doma zdravlja.

Statistika turnira

Tokom 22 dana koliko je turnir trajao, odigrano je 75, od 78 planiranih utakmica. 59. Memorijalni malonogomtni turnir „Natronovi branioci Maglaja“ okupio je 35 ekipa sa 339 igrača iz Zavidovića, Maglaja, Doboja, Zenice, Mravića, Tešnja, Žepča, učestvovali su igrači iz Druge lige centar, Premijer lige BiH, Prve lige Federacije, Futsal Premijer lige kao i lokalni ljubitelji malog nogometa.

Postignuta su ukupno 383 gola, a 205 igrača upisalo se u listu strijelaca. Tokom turnira dosuđeno je 35 žutih kartona te 11 isključenja. Opšta je ocjena da je turnir bio vrlo kvalitetan, da je publika uživala u kvalitetnim mečevima u duhu far playa. U okršaju za treće mjesto ekipa Begovi iz Begovog Hana savladala je ekipu MZ Ulišnjak. Centralni događaj večeri bila je finalna utakmica između ekipa Nargila bar Ašk i Stolarija Famm, prošlogodišnjih osvajača turnira. Utakmica je završena neriješenim rezultatom, 2:2, a treba reći da je ekipa Stolarija Famm, u posljednjih pet minuta je stigla zaostatak od dva gola. Nakon penala, koji su kako kažu uvijek lutrija, slavila je ekipa je bila Nargila bar Ašk, za koju su pogađali Mehmedović i Hajdić, dok je strijelac sa Stolariju Famm bio Mahmutović.

Organizatori nisu zaboravili nagraditi ni najbolje pojedince turnira a to su najbolji strijelac turnira Belmin Hajdić, član pobjedničke ekipe, igrač Elmin Alić - Famm Stolarija, dok je za najboljeg golmana proglašen Venes Huskić iz trećeplasirane ekipe Begovi. Lijepo nogometno veče u Maglaju zaokružila je revijalna utakmica izmedju veterana Natrona i Nemile.


N.Br./maglaj.net