Utorak , 16. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Romantičari počeli sa pripremama: Među pojačanjima i braća Bosić (FOTO)

img

Prozivkom, zvaničnim sastankom sa članovi prvog tima a zatim i treningom počele su pripreme članova prvog tima Rukometnog kluba „Maglaj“.

Prozivci se odazvalo njih 16, a opravdano su izostali Amar Hasić, Jasmin Cerić i Kastriot Gashi te Omar Delić koji je na pripremama juniorske reprezentacije BiH. Igračima su se pored šefa stručnog štaba Ermina Bajrića, obratili su i v.d. predsjednika kluba Braco Bradarić te Senad Karabegović u ime Upravnog odbora.

Kako je poznato, sportsku sredinu promijenili su Džanbegović, Stoisavljević i Mehinagić, a poznata su i neka nova imena. Pojačanja RK Maglaj za novu sezonu su golman Đorde Bosić i srednji bek Boris Bosić, a novo ime među Romantičarima je i golman Jasmin Cerić, nekadašnji juniorski reprezentativac.



Za srednjeg beka Amela Džakmića u toku je rješavanje administrativnih problema vezanih za registraciju igrača, a u narednim danima ekipi će se priključiti još dva igračka pojačanja na poziciji lijevog beka. Poznat je i raspored odigravanja pripremnih susreta pa tako 18. augusta u Maglaju gostuje tuzlanska Sloboda, a tri dana kasnije Romantičari će ugostiti zavidovićku Krivaju. 25.augusta ekipa Maglaja gostuje sarajevskoj Bosni, a za sedam dana odigraće se i uzvratni susret. U subotu 4.septembra u Zavidovićima se igra uzvratni susret sa Krivajom, a 11.septembra u Visokom se igra susret prvog kola Premijer lige BiH u rukometu kada zvanično počinje sezona 2021./2022.




N.Br./maglaj.net