Utorak , 22. Oct, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Obavijest za poljoprivredne proizvođače


img

 

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Maglaj koji planiraju u 2025. godini aplicirati na novčane podrške iz oblasti poljoprivrede Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, da su u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju (,,Sl.Novine F BiH“, broj 42/10), kao i članom 7. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji („Sl. Novine F BiH“, broj 43/24) dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za koju očekuju federalnu novčanu podršku u narednoj godini.

Prijava plana proizvodnje se podnosi Ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK na obrascu PPP najkasnije do 15. novembra tekuće godine.

Klijenti koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje u navedenom roku, neće moći ostvariti pravo na federalnu novčanu podršku u 2025. godini.

Obrazac prijave plana proizvodnje (PPP) se može preuzeti u Službi za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva – šalter sala br.3 i OVDJE.