Ponedeljak , 16. Sep, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Zukan Helez, ministar odbrane BIH u Maglaju


img

 

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH i ministar odbrane BiH Zukan Helez posjetio je Općinskog načelnika Maglaj i helikoptersku posadu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja je angažovana na gašenju požara u općini Maglaj.

Ministar Helez kaže da je tu kako bi pružio podršku građanima Maglaja, pilotima, kao i dobrovoljcima i svima koji se nalaze u teškoj situaciji. Tokom dana obišao je područja koja su obuhvaćena požarom.

„Došao sam danas da budem uz građane općine Maglaj i pilote. Garantujem da su naši piloti za ove stvari najbolji u regionu. Prema saznanju za požar, prije zvaničnog poziva, čuo sam se s načelnikom i već tada smo bili spremni. Za kratko vrijeme, zahvaljujući načelniku, mi smo bili pripremljeni da poletimo. Hvala mu što je reagovao na vrijeme i zadovoljan sam učinjenim“, rekao je Helez.

„Zahvalan sam ministru Helezu na podršci i dolasku, kako bi bio uz građane Maglaja. Mnogo nam pomaže djelovanje helikoptera, a na terenu se nalaze pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i dobrovoljci koji rade na suzbijanju požara“, rekao je Općinski načelnik Maglaj.