Ponedeljak , 17. Jun, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Održana info sesija o zajedničkom fondu Općine Maglaj i USAID projekta


img

 

USAID projekat "Diaspora Invest" i Općina Maglaj održali su info-sesiju u okviru koje je predstavljen Lokalni investicijski fond, kao i drugi vidovi tehničke podrške firmama u vlasništvu predstavnika dijaspore, a kao potvrda transparentnog i odgovornog upravljanja sredstvima, te primjer dobre prakse fokusa prema investicijama povezanim sa našom dijasporom.

Lokalni fond će sufinansirati kompanije koje nisu starije od 3 godine (d.o.o, d.d.), koje imaju dokazivu poslovnu vezu (suvlasništvo ili neka forma biznis partnerstva) sa našom dijasporom ili ljudima koji su se vratili u našu zemlju u posljednjih 5 godina.

Aplikaciji kao i svim relevantnim informacijama možete pristupiti na grant.diasporainvest.ba.

Želja nam je da podstaknemo direktna ulaganja dijaspore i druge oblike doprinosa dijaspore lokalnom društvenom i ekonomskom razvoju u svrhu omogućavanja novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i intervencija u smislu transfera znanja, prema međusobno usaglašenim osnovama.

Općina Maglaj šalje jasnu poruku o spremnosti da budu atraktivna destinacija za ulaganja dijaspore, te potvrđuje svoju potpunu opredijeljenost otvorenoj i transparentnoj podršci privredi.