Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za dječake iz Škole rukometa RK „Maglaj“- viceprvake BIH


img

 

 

U finalu državnog prvenstva selekcija 2007. Škole rukometa RK „Maglaj“ osvojila je drugo mjesto i postali su vrijedni viceprvaci BiH. Tim povodom danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio prijem za ove vrijedne dječake i iskoristio priliku da im još jednom čestita ovu značajnu titulu.

 „Ovo je prilika da im čestitam na uspjehu koji su ostvarili. Pokazali su da i male općine mogu imati dobre škole i sportiste, pokazali su timski duh i dobru igru. Ono što me prijatno iznenadilo jeste činjenica da je naša ekipa imala najboljeg golmana i strijelca na turniru pored velikih klubova. U okviru mogućnosti, onoliko koliko naš Budžet dozvoljava pokušavamo što realnije dati novac sportskim klubovima, dakle da što više mladih ljudi osjeti da Općina Maglaj stoji iza njih. Škola rukometa je svakako jedan od tih klubova, gdje djecu usmjeravaju u pravom smjeru i ostvaruju dobre sportske rezultate, te dobro prijateljsko okruženje i druženje. Ovo danas što sam osjetio je nešto čemu se zaista čovjek može radovati“, istakao je načelnik Mahmutagić.

Samir Smajlagić, koordinator Škole rukometa RK „Maglaj“ i trener viceprvaka države istakao je da su pokazali ozbiljnost i ostvarili odličan rezultat.

„Zauzeli smo drugo mjesto i to je jedan odličan rezultat. Možda i više nego što se očekivalo od nas. Mi smo zaista vjerovali u to što radimo, trudili smo se cijele godine i imali smo neke probleme i sa povredama momaka. Pokazali smo svima da smo ozbiljni i da se na nas uvijek može računati.  Iza sebe smo ostavili ekipe kao što su Izviđač, Banja Luka, Kozarska Dubica, Zrinjski, zaista zaslužuje veliki respekt. Što se tiče pojedinaca, ja uvijek ističem kolektiv na prvom mjestu. Mada, moramo zaista odati priznanje dvojici dječaka Benjamin Ćatić najbolji golman i Rijad Halilović najbolji strijelac koji je oko 59 golova u 5 utakmica dao. Ali ništa to ne bi bilo bez ostalih momaka, jer su svi dali doprinos i na neki način ugradili sebe u ovaj rezultat“, kazao je Smajlagić.

Arijan Vukadin, kapiten selekcije 2007. i mlađe istakao je da upravo ta sloga između njih doprinijela je ostvarenom rezultatu.

„Utisci su veoma dobri. Pokazali smo da kako smo jaka ekipa, da smo složni i ta sloga je doprinijela za drugo mjesto. Odbrana se najviše radila na treninzima i pokazali smo šta smo naučili. Sada se pripremamo za turnir u Banja Luci i nadamo se i tu dobrim rezultatima“, kazao je Arijan.