Četvrtak , 25. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Promovisana nova knjiga Džeraldine Delić ''Kao laste'' (FOTO)

img

U prepunoj čitaonici Biblioteke promovisana je nova knjiga izašla iz pera Džeraldine Delić – „Kao laste“, kao još jedan od sadržaja 19. „Mulabdićevih dana kulture“. Džeraldina Delić do sada je objavila zbirke poezije „Šapat duše“, „Išaret duše“ i „Šapat izgubljenog pijeska“ te dvije zbirke priča „San“ i „Đula“.

Knjiga „Kao laste“ sadrži kraći roman „Zaim“ te dvije pripovijetke „To je ljubav“ i „Asta“. Inspiraciju za ono o čemu piše pronalazi u svakodnevnom životu, u ljudima i njihovim sudbinama. „Preporučila bih ovu knjigu čitaocima zato što će u njoj možda pronaći sebe. Posebno volim priču „Asta“ koja je nastala na osnovu zapisa sa srednjevjekovnog stećka i na nju sam posebno ponosna“, kazala nam je autorica Džeraldina Delić. O knjizi „Kao laste“ govorili su promotiri Dragan Šimšić i Mirza Ahmetović.



Delićeva je vješt pripovjedač, sa jasnim, preciznim i bogatim rečenicama, sa sposobnošću da čitaoca uvuče u svoju priču“, rekao je izmedju ostalog promotor Dragan Šimšić. „Izdvojio bih sposobnost Džeraldine Deliće da ukaže na bitne stvari koje nosi ljudski život. Vrhunskim načinom pripovijedanja ona ima moć da iskaže najdublje emocije koje čovjek u sebi nosi“, dodao je takođe jedan od promotora Mirza Ahmetović. Ovogodišnji „Mulabdićevi dani kulture“ najvećim dijelom su u znaku zavičajnih pisaca.



Večeras smo promovisali šestu knjigu Džeraldine Delić, a radi se o autorici koja mnogo piše, a okušala se u različitim književnim žanrovima“, dodala je Nina Bunjevac-Salkić, direktorica Biblioteke. Sredinom marta Biblioteka će obilježiti godišnjicu postojanja i rada. Biće to prilika da se okupe kolege bibliotekari iz ZDK, prijatelji ove ustanove ali i da se proglase najaktivniji čitaoci u protekloj godini.



N.Br./maglaj.net