Četvrtak , 25. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Obilježen Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

img

Potpisani ugovori o štampanju dvije knjige

Moto ovogodišnjeg Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je „Biblioteka – mjesto susreta“. Cilj je podsjetiti na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Nizom vrlo interesantnih sadržaja maglajska biblioteka obilježila je ovaj dan i pažnju zajednice ponovno skrenula na svoje postojanje i važnu ulogu koji ima u aktulenom trenutku.

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole „Maglaj“ i „Prve osnovne škole“ takmičili su se u mini kvizu. Znanja, spretnosti i vještine imale su ekipe IV 1 „Prve osnovne škole“ i IV b Osnovne škole „Maglaj“, koje su i pobijedile u kvizu.



Mi u Maglaju smo sretni što imamo biblioteku koja uspješno egzistira i odlično saradjuje sa lokalnom zajednicom, školama, udruženjima i građanima te nastojim biti na usluzi svima. Vjerujem da će društvo u cjelini učiniti sve da biblioteke imaju status koji im pripada i da postanemo pravo društvo znanja“, rekla je Nina Bunjevac-Salkić, direktorica Biblioteke. Ovaj svečarski dan iskorišten je i da se potpišu ugovori o štampanju dva nova izdanja lokalnih autora. Naime, zahvaljujući Fondaciji za izdavačku djelatnost i biblioteci, svjetlo dana ugledaće dvije knjige i to „Kao laste“ Džeraldine Delić i „Zvečka“ Mirze Ahmetovića.


N.Br./maglaj.net