Petak , 29. Mar, 2024

KULTURA - CULTURE

Predstavljena nagrađivana poezija mlade pjesnikinje Amine Hrnčić

img

Sugrađanima predstavila zbirku pjesama „Oktava“

Dom kulture „Edhem Mulabdić“ bio je organizator promocije zbirke pjesama „Oktava“ mlade i nagrađivane pjesnikinje Amine Hrnčić. Pored „Oktave“, Amina potpisuje i zbirku pjesama „Put za Agape“.

Ljubitelje poezije koji su svojim prisustvom dali podršku mladoj pjesnikinji Amini Hrnčić, pozdravio je Dragomir Dunđer, direktor Doma kulture, a promotorica je bila Rašida Muhić.

Izuzetno sam ponosna što sam imala priliku predstaviti svoju poeziju sugrađanima. Uvijek postoje različiti događaji koji su 'okidači' za pisanje poezije, a emocije imaju širok sprektar nijansi u kojima se pojavljuju“, kazala nam je Amina Hrnčić nakon promocije.



Amina Hrnčić dobitnica je više regionalnih nagrada. Na konkursu za prvu knjigu Književne omladine Valjeva pobijedila je sa zbirkom poezije „Put za Agape“, drugu nagradu osvojila je na 29.Festivalu „Panonski galeb“ u Subotici, a prvu na konkursu „Moj dom je tamo gdje sam ja“ u Mladenovcu. Bila je u užem izboru za književnu nagradu „Slovo Gorčina“ u Stocu, finalistkinja je „Rakovićevih večeri poezije“ u Bijelom Polju te „Festivala poezije za decu“ u Crvenki. Pobijedila je na 51. „Festivalu poezije mladih“ u Vrbasu u okviru čega je nastala zbirka poezije „Oktava“. Poezija joj je prevođena na engleski, francuski i njemački jezik, te objavljena u nekoliko desetina zajedničkih zbornika i književnih časopisa u zemljama regiona.


N.Br./maglaj.net