Subota , 20. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Svjetski dan knjige u maglajskoj Biblioteci obilježen sa nekoliko sadržaja

img

Svjetski dan knjige u maglajskoj biblioteci obilježen je sa nekoliko sadržaja. U biblioteci je tako postavljena izložba Predstavljamo nobelovce“, a ozvaničen je i početak kampanje „Knjiga za sve“, koja podrazumijeva podršku Dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Maglaj/Žepče. Dodjeljene su i nagrade učenicama osnovne škole Dijani Beganović, Lamiji Mačković i Amili Mačković koje su napisale najbolje radove na Konkursu o temi „Čitaj mi, želim da rastem“.

Raspisan konkurs za najbolju kratku priču

Udruženje bibliotekara Zeničko-dobojskog kantona je povodom Svjetskog dana knjige raspisalo konkurs za najbolju kratku priču te konkurs za nagradu „Mladi pjesnik našeg kantona“. Udruženje je raspisalo konkurse u koordinaciji sa svim gradskim i općinskim bibliotekama tog kantona, a biće otvoreni sve do 30. maja.

Radove je moguće poslati na e-mail adresu udruženja: ubzdk@hotmail.com. Teme konkursa za kratku priču su „Misao o knjizi“ i „Bosno moja“, a na njega se sa svojim radovima mogu prijaviti svi punoljetni građani ZDK-a, dok je konkurs za nagradu „Mladi pjesnik našeg kantona“ namijenjen isključivo mladim autorima koji do 30. maja, kada je i zadnji dan za slanje radova, neće navršiti 18 godina. Tema konkursa za mladog pjesnika je „Oh, kako je dobro biti među ljudima koji čitaju knjige“.


N.Br./maglaj.net