VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

FOTO: U Maglaju realizovana ulična kampanja ''Stop nasilju prije nego bude prekasno''

Datum: 18.05.2017 | 10:38


Broj pregleda: 2213Centar za pravnu pomoć Zenica u saradnji sa učenicima i profesorima Gimnazije „Edhem Mulabdić“, u Maglaju je realizovao kampanju, odnosno mirnu šetnju pod motom „Stop nasilju prije nego bude prekasno“. Cilj kampanje bio je da se građanima još jednom pošalje poruka: ukoliko znaju da se negdje dešava nasilje da reagiju, spriječe ali i prijave. Noseći transparente sa porukama i tužnom statistikom koja se odnosi na slučajeve nasilja, posebno nad ženama, ali i bašluke i križeve za svaku ženu čija je smrt bila posljedica nasilja bračnog ili vanbračnog partnera, oko 150 učenika Gimnazije predvođeni saradnicama Centra za pravnu pomoć Zenica, prošetali su ulicama Maglaja. Bili su itekako primjećeni. Maglaj je odabran da bude sredina iz kojeg će započeti globalna akcija uličnih kampanja u cijeloj Bosni i Hercegovini. Inicirala je to Edina Sejmenović, studentica prava i saradnica u Centru za pravnu pomoć Zenica, inače, nekadašnja učenica maglajske Gimnazije.

Slične kampanja planiramo organizovati i u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini s porukom građanima da reaguju, spriječe i prijave svaki oblik nasilja jer svako od nas ima određenu dozu odgovornosti“, rekla jeEdina Sejmenović, saradnica u Centru za pravnu pomoć Zenica.

Ovu kampanju podržali su članovi Uudruženja civilnih žrtava rata i „Dictum Factum“, Centar za socijalni rad, Dom kulture „Edhem Mulabdić“ ali i sami građani. Učesnici su šetnju ulicama Maglaja završili obilaskom spomen parka Velika kuća ubijenoj djeci Maglaja u periodu 1992-1995.godine.
N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

26.09.2017. | 14:30

Oglas za dodjelu poticaja upošljavanja braniteljske populacije u Zeničko-dobojskom kantonu

26.09.2017. | 14:24

''BH voz'' za godinu dana prevezao 100.000 putnika

25.09.2017. | 16:10

Proces obnove nakon prirodne katastrofe u maju 2014. godine još nije završen 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2017 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.