VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

FOTO: Predstavnici općine Bajram Paša iz Istanbula posjetili Općinskog načelnika

Datum: 21.04.2017 | 11:38


Broj pregleda: 2524Općina Bajram Paša iz Istanbula svake godine u toku mjeseca ramazana izabere druge gradove unutar Bosne i Hercegovine i obezbjedi besplatan iftar za oko 2.000 postača. Ovaj ramazan odabran je Maglaj kao jedan od gradova koji će imati čast da bude domaćin ugodnom iftarskom programu.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i glavni imam Nevres ef. Hodžić zahvalili su se što je Maglaj njihov izbor , obećali su maksimalnu zajedničku pomoć, te podršku oko organizacije.

Hvala vam za svaku pomoć koju ste pružili do sada općini Maglaj. Obzirom da imamo i partnerske općine u Turskoj, zatim kompaniju Natron-Hayat na čijem je čelu jedan izvrstan gospodin Mehmet Eray Nasoz tako da mi stvaramo jače poveznice i jači odnos sa turskim narodom i općinama“ istakao je načelnik Mahmutagić.

Glavni imam Nevres ef. Hodžić naglasio je kako ga raduje informacija s kojom su došli predstavnici općine Bajram Paša, te što će iftar biti baš u Maglaju, jer ima mnogo postača koji su zainteresovani da prisustvuju javnim iftarima.

Načelnik Mahmutagić je prezentirao osnovne podatke o Maglaju i istakao kulturno-historijske znamenitosti. Poslije razgovora zajedno su obišli Jusuf-pašinu Kuršumliju džamiju i Vali Recep Yazicioglu Džamija, te pogodne lokacije za održavanje iftara čiji termin je zakazan za 02. juni 2017. godine. Pozvao je načelnika općine Bajram Paša u posjetu Maglaju.
maglaj.net
NAJNOVIJE

17.03.2018. | 10:04

Maglaj: Dodjela stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK (FOTO)

17.03.2018. | 09:59

U maglajskim srednjim školama organizovana takmičenja ''Spelling Bee''

17.03.2018. | 09:17

Raspisan konkurs za policijskog komesara ZDK 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.