VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Počeli radovi na rekonstrukciji i modernizaciji sjevernog ulaza u Maglaj

Datum: 15.04.2017 | 12:17


Broj pregleda: 6666Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na sjevernom ulazu u Maglaj, od kružnog toka do magistralnog puta M-17. Ulaz i izlaz u Maglaj biće omogućen preko južnog ulaza u naselju Liješnica. Razlog je početak radova na rekonstrukciji i modernizaciji sjevernog ulaza u Maglaj u dužini od oko 110 metara. Radovi vrijedni oko 90.000 KM povjereni su fimir „Hajdić“, a rok za završetak radova je 20 dana.

Rješenje za dugogodišnji problem

Godina već, nakon svake jače kiše, sjeverni ulaz u grad bude teško prohodan usljed nakupljenih oborinskih voda. Saobraćajnica koja vodi prema M-17 teško je oštećena i sa brojnim udarnim rupama, što svakako utiče na bezbjednost odvijanja saobraćaja. Čini se da se svim tim problemima konačno nazire kraj. Cijeli projekat, koji podrazumjeva rekonstrukciju petlje na M-17, oštećene saobraćajnice kao i odvodnju oborniskih voda, vrijedan je 260.000 KM i trebao bi se isfinansirati iz sredstava općinskog budžet, a i CRS je pokazao interes da pomogne sa dijelom sredstava. Pošto je u toku i sanacija dijela ulice Srebreničkih žrtava rata, što je južni ulaz u grad, opredjeljeno je da se u prvo vrijeme sanira 110 metara, kako se ne bi desilo da oba ulaza u grad budu zatvorena. „Projekat je detaljno riješio odvodnju oborinskih voda i to će biti riješeno slivnicima van same saobraćajnice. Radiće se potpuno nova saobraćajnica u dužini od 110 metara i njen nivo će biti nešto niži nego sada. Izgradiće se i novi trotoari“, rekao je Jasmin Sadiković, tehnički direktor firme „Hajdić“.

Vozači zamoljeni za strpljenje dok traju radovi

Građani i vozači motornih vozila zamoljeni su za strpljenje i poštivanje uputa koje će biti date od strane uposlenih iz firme „Hajdić“ i Policijske stanice Maglaj te da imaju razumijevanja za novi režim saobraćaja dok traju radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ceste.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.