VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

VELIKI DAN: Nakon osam mjeseci pauze, u kompaniji Natron-Hayat otpočeo proces proizvodnje celuloze

Datum: 15.04.2017 | 09:39


Broj pregleda: 11226


FOTO: Adnan Šahman/maglaj.net

Prema informacijama sa kojima raspolaže maglaj.net portal, nakon osam mjeseci pauze, rano jutros u kombinatu Natron-Hayat d.o.o. ponovo je otpočeo proces proizvodnje celuloze. Ovo je veliki dan za kompaniju Natron-Hayat, koja se u samo dvije godine suočila sa dvije nezapamćene tragedije, ali i za cijelu općinu Maglaj.

Podsjećamo, pauza od osam mjeseci uslijedila je nakon eksplozije lužnog kotla s tragičnim posljedicama, koja se dogodila 26. jula 2016. godine, prilikom koje je povrijeđeno šest radnika, dok je jedan radnik od zadobijenih povreda nažalost preminuo. Šteta je višemilionska, jer je lužni kotao gotovo u potpunosti bio uništen.

Natron-Hayat je vlastitim snagama i uz vodeće bosanskohercegovačke i evropske kompanije izvršio modernizaciju i rekonstrukciju lužnog kotla čime se povećao kvalitet i sigurnost radnika, ali i samog kotla.

Ponovnim pokretanjem proizvodnje celuloze, Natron-Hayat se vraća na mapu vodećih izvoznih kompanija u Bosni i Hercegovini, što je od velikog značaja za grad Maglaj, ali i za cijeli region, jer moramo napomenuti da veliki broj kooperanata iz regije upravo zavisi od rada kombinata Natron-Hayat Maglaj.
maglaj.net
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.