VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Nastavljena potraga za tijelom Amara Kozlića

Datum: 13.02.2017 | 14:56


Broj pregleda: 4426Specijalne policijske jedinice Ministarstva ZDK-a i SBK-a, te rafting klubovi Bosna iz Zenice i Viking iz Visokog od jutros zajednički pretražuju korita rijeka Lašva i Bosna u potrazi za tijelom Amara Kozlića, mladića koji je priije sedam dana smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći ma magistralnom putu M5 kod Kaonika.

Počela je zajednička akcija pripadnika Specijalnih policijskih jedinica MUP-a ZD i SB kantona u potrazi za tijelom Amara Kozića, mladića koji je prije sedam dana smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći na maistralnoj cesti M5. Ronilački i pješački timovi pretražuju korita i obale rijeka Lašve i Bosne. Današnje aktivnosti počeli su na lokaciji gdje je se nesreća dogodila.

Ronilački timovi će ponovo preroniti ovo područje ovdje u cilju ili pronalaska ili eliminacije, tako da ćemo neprekidno narednih dana nastaviti sa aktivnostima“, rekao je Semir Šut, komesar policije MUP-a ZDK-a.

U potragu su se uključili i članovi sportsko-rekreativnih društva Viking iz Visokog i Bosna iz Zenice. Bosnini rafteri i ranije su u sličnim situacijama bili sastavni dio timova za potragu.

Imamo određena iskustva i mi ćemo sa dva čamca pretražiti lijevu i desnu obalu, pretražićemo sva ostrva, sve povratne struje vode gdje bi moglo da se zaustavi tijelo ako je u vodi“, rekao je Ekrem Tuka, predsjednik SRK Bosna Zenica.

Ove aktivnosti, za razliku od prethodne sedmice, odvijaju se u nešto povoljnijim vremenskim uvjetima nižim vodostajem rijeka Lašva i Bosna. Svim aktivnostima u vezi sa potragom kooridinira operativni štab Uprave policije MUP-a ZDK-a, formiran nakon prijave nestanka trojice mladića, a istragu vodi Kantonalno tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona.


FTV
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.