VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

Spuštena zavjesa na 5. IT Challenge (FOTO)

Datum: 16.04.2018 | 11:41


Broj pregleda: 631Pobjednici učenici Elektrotehničke škole iz Tuzle

Maglaj je bio domaćin 5. po redu IT Challenge takmičenju, kojeg mnogi nazivaju i nezvaničnim državnim prvenstvom u informatici za srednjoškolce. Ovo je samo jedan od sadržaja kojeg je organizovala Gimnazija „Edhem Mulabdić“ povodom Dana škole i 59. godišnjice postojanja. Ono što ovaj projekat čini posebnim jeste činjenica da cijelo takmičenje organizuju sami učenici Gimnazije sa mentorom prof. Sašom Stanićem, od pripreme pitanja do inovativno vođenog takmičenja. Kako se procjenjuje, ovogodišnji IT Challenge okupio je više od 400 srednjoškolaca iz cijele zemlje.

Nakon kvalifikacionih takmičenja u Doboju i Travniku, najboljih 100 srednjoškolaca okupilo se u Maglaju na završnom IT takmičenju. Ovogodišnji IT Challenge imao je i predznak internacionalni jer su učestvovali i učenici Besiktas Anadolu lisesi škole iz Istanbula i Koledža ujedinjenog svijeta iz Mostar i to učenici iz malezije i Indije.

Nakon finalnog takmičenja, prvo mjesto i nagrada od 1.000 KM, koju je obezbijedilo Sveučilište/Univerzitet Vitez, pripala je učenicima Elektrotehničke škole iz Tuzle u sastavu Nerma Jahić, Amir Šljivić i Pero Bećirović, drugo mjesto i nagradu od 500 KM, koju je obezbijedila Visoka poslovno-tehnička škola iz Doboja osvojili su učenici Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj koju su činili Harun Husić, Eldin Helja i Kanita Đogić, dok je treće mjesto i nagrada od 300 KM, koju je osigurala maglajska firam „ELLIM“ otišla u ruke ekipe Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ Goražde u sastavu Mirza Hadžić, Tarik Mirvić i Azra Huseinović.


N.Br./maglaj.net
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.