VIJESTI - NOVOSTI - NEWS
 

U zeničkoj kasarni obilježen Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

Datum: 13.04.2018 | 15:03


Broj pregleda: 307U kasarni „Sedme muslimanske brigade“ održana je centralna svečanost obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i dana Drugog pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga.

Svečanosti je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, koji je ovom prilikom istakao da se nikada ne smiju zaboraviti ljudi koji su dali živote i zdravlje za ovu zemlju.

To je bila velika borba i mislim da naš čovjek nije bio takav kakav jeste, ne bi bilo šanse da se odbranimo u sukobu sa daleko nadmoćnijim i organizovanijim neprijateljem, – poručio je Izetbegović i dodao da nam sad slijedi borba za ulazak u evropske integracije.

Bolje je stotinu godina pregovarati nego jednu ratovati, mi smo sad u tom procesu da gradimo zemlju, ne ide baš onako brzo kako smo to željeli, ali u predvorju smo ulaska u NATO Savez i Evropsku uniju. U sljedećih pet do deset godina postat ćemo članice tih asocijacija koje garantuju mir i stabilnost. Pet do deset godina je dugo za ljudski život, ali nije dugo u životu jedne države. Ekonomski pokazatelji nisu onakvi kakvi smo željeli i kakve narod zaslužuje, ali pratimo region, – kazao je Izetbegović.

Komandant Drugog pješadijskog rendžerskog puka Kasim Mešić je kazao kako je sprovedeno niz aktivnosti na obilježavanju ove godišnjice.

Shodno misiji puka naš zadatak u bliskoj budućnosti uspostava muzej puka gdje žće se moći civili i aktivni vojnici moći baviit naućno-istraživačkim radom i kulturnim aktivnostima, – zaključio je Mešić.


(RTV Zenica)
NAJNOVIJE

20.04.2018. | 15:03

FBiH: Veće cijene goriva zbog promjena na svjetskom tržištu

20.04.2018. | 09:09

KBZ: Besplatni pregledi uz Sedmicu svijesti o tumorima glave i vrata

19.04.2018. | 15:43

Prognoza vremena do kraja aprila 
 NAJČITANIJE - 30 DANA
 OPĆINA MAGLAJ
 ZDK
 FEJS PREPORUKE
 

Copyright 2005-2018 maglaj.net
Design and development by MAGNET Studio d.o.o.
Sva prava zadržava autor stranice.